Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

4. aprīlī diskusija: Ko iegūst skolēni, dodoties apmaiņas un starpkultūru izglītības braucienos uz ārzemēm

Ko iegūst skolēni, dodoties apmaiņas un starpkultūru izglītības braucienos uz ārzemēm? Par to Dienas mediju galvenais redaktors Guntis Bojārs sarunāsies ar starptautiskās nevalstiskās bezpeļņas organizācijas_ AFS Latvija _valdes priekšsēdētāju Juri Rudzīti, AFS Latvija nosūtīšanas koordinatori Daci Dēnavu, viesskolēnu no Vācijas Marvinu Gronski, kurš mācās Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā, un Ilzi Lindenbergu, Beļģijas vēstniecības darbinieci Latvijā, kura 1995. gadā programmas ietvaros dzīvoja un mācījās Beļģijā.  

Sarunas tiešraidi skatieties trešdien, 4. aprīlī, plkst. 16.00 portālā Diena.lv. Tiešraides laikā būs iespējams komentāros pievienot savus jautājumus diskusijas dalībniekiem un saņemt uz tiem atbildes.

Starptautiskās, nevalstiskās, bezpeļņas brīvprātīgo organizācijas AFS misija ir veicināt toleranci, draudzību un padziļinātu citas kultūras iepazīšanu starp kultūru pārstāvjiem visā pasaulē. AFS programmu attīstība visos kontinentos ir veicinājusi pozitīvu starptautisku attiecību veidošanu vairāk kā 60 gadu garumā. AFS metode misijas sasniegšanai ir apmaiņas programmu organizēšana, kuru laikā jauni cilvēki dzīvo ģimenē un iet skolā citā pasaules valstī, kļūstot par konkrētās valsts kultūras sastāvdaļu.

AFS darbība pasaulē kā jauniešu apmaiņas programmu organizācijai sākusies pēc II Pasaules kara 1947.gadā, AFS programmu Latvijā 1990. gadā aizsāka Izglītības ministrija, un 1991.gada 21.novembrī tika parakstīts sadarbības protokols starp asociāciju AFS Intercultural Programs, Inc. un Latvijas Republikas Izglītības ministriju. Ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992.gada 12.jūnija lēmumu Nr.224 Izglītības ministrijas sistēmā tika nodibināta valsts bezpeļņas organizācija Latvijas AFS Programmu centrs, kas šodien ir biedrība AFS Latvija Jauniešu apmaiņas programmas (turpmāk AFS Latvija) – pirmā viesskolēnu apmaiņas programmu organizācija Latvijā. 20 darbības gadu laikā programmas piedāvātās iespējas izmantojuši vairāk nekā 1200 dalībnieku.

Kopš 2010. gada AFS Latvija goda patronese ir bijusī Latvijas valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi