Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Atklāj portāla Skolas.lv jauno versiju

No 12. decembra darboties sākusi izglītības informācijas vietnes Skolas.lv jaunā versija. Portāla publiskā daļa pieejama ikvienam, bet informācija, kas paredzēta personalizētiem lietotājiem, pagaidām darbosies pilna apjoma izmēģinājuma versijā, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

"Skolas.lv jaunā versija paredzēta kā vienota virtuālā mācību un informācijas vide ar visplašāko informāciju visā, kas saistīts ar izglītības jomu. Tā atvieglos darbu skolotājiem un skolas administrācijai, darīs interesantāku mācību procesu skolēniem, ļaus vecākiem vieglāk un ērtāk iesaistīties skolas dzīvē, un, kas nav mazsvarīgi, dos iespēju daudz ērtāk analizēt dažādus ar izglītības jomu saistītus datus. Turklāt tagad portāls būs pilnībā saistīts arī ar tādām sistēmām kā VIIS un Valsts pārbaudījumu informācijas sistēma," skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietnieks Rūdolfs Kalvāns.

Portāls nodrošinās vairāk nekā 20 dažādus e-pakalpojumus praktiski visām nozarē tieši iesaistītajām pusēm – vecākiem, pašvaldībām, skolēniem, vecākiem, augstskolām. Ņemot vērā, ka jaunā versija ir draudzīga arī atvērtajiem standartiem, Skolas.lv būs gatavs turpmākai starpsistēmu sadarbībai un jauniem izaicinājumiem.

Portāls Skolas.lv arī iezīmē jaunu lappusi valsts iestāžu paspārnē esošo portālu darbībā, apvienojot gan visplašākās darba un mācību iespējas, gan pieeju dažādiem datiem, gan tajā pašā laikā veidojot draudzīgu, pat neformālu saziņas vidi, praktiski apliecinot, ka valsts pārvaldei un ikvienam indivīdam mērķis ir kopējs – kvalitatīva, aizraujoša, ērta, pieejama un moderna izglītība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi