Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ebreju skola Ņujorkā: Atsakies no Facebook vai izslēgsim tevi no skolas

Ortodoksālās Betas Rivkas meiteņu vidusskolas audzēknēm skolas vadība pavēlējusi izdzēst savus profilus sociālajā tīklā Facebook un samaksāt 100 dolāru lielu soda naudu, piedraudot, ka citādāk viņas tiks izslēgtas no mācību iestādes. 

"Mūsu rīcības iemesls ir šāds - meitenes internetā nogalina," paziņoja Benzions Stoks, viens no Ņujorkas skolas administratoriem. Viņš pavēstīja, ka skola iestājas pret sociālā tīkla lietošanu, jo tas meitenes pavedina pārkāpt atturības principus, kas jāievēro visiem visiem ortodoksālajiem ebrejiem, ziņo laikraksts New York Post

"Internets ir labs veids, kā sagraut laulības un ģimenes," sacīja B.Stoks. "Mēs viņas tur nevēlamies, un punkts. Tā ir nepareiza vieta, kur pavadīt laiku ebreju meitenei. Facebook neveicina atturību. Socializēšanās Facebook tīklā var vedināt uz nepareizām lietām," pavēstījas skolas administrators. 

Bijusī skolas audzēkne, 17 gadus vecā Čaija Tatika atzinusies, ka viņa savulaik tikusi izslēgta no B.Rivkas vidusskolas 9.klases, jo viņas apģērbs nebija pieticīgs un viņa lietoja Facebook. "Ir nepareizi meitenes atturēt no šādas lietas," sacīja Č.Tatika. "Visi lieto Facebook. Tas ir veids, kā komunicēt. Es šādā veidā sazinos ar saviem Izraēlas brālēniem, kurus nemaz tik bieži nevaru satikt," norādīja jauniete. 

"Liedzot viņām to (Facebook) izmantot, tas izraisīs tikai naidu. Viņas gribēs atriebties un dumpoties. Es to zinu, pati esmu izgājusi tam cauri," sacīja Č.Tatika, kura šobrīd mācās citā Ņujorkas vidusskolā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi