Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Iespējamai misijai pieteikušies gandrīz 300 jaunieši

Izglītības programmai Iespējamā misija (IM) pieteikušies 297 jaunieši, taču kopumā interesi kļūt par programmas dalībniekiem un vismaz divus gadus strādāt skolā izrādījuši 741 jaunieši, kas ir par teju 20% vairāk nekā pērn, informēja programmas pārstāve Gundega Grīnberga. Viņa norādīja, ka par 16% palielinājies pieteikumu skaits no dabaszinātņu un matemātikas nozaru jaunajiem profesionāļiem.

Lielākais kandidātu skaits, kopumā 129 jaunieši, ir Latvijas Universitātes absolventi, taču ir kandidāti arī no Rīgas Tehniskās universitātes (36), Latvijas Lauksaimniecības universitātes (14), Vidzemes augstskola (12), Rīgas Stradiņa universitātes (12), Latvijas Kultūras akadēmijas (11), Rīgas Ekonomikas augstskolas (2) un citām Latvijas augstskolām (73). Astoņi pieteikumi saņemti no jauniešiem, kas studējuši ārzemēs.

Šobrīd norit jauno dalībnieku atlase, kuras rezultāti tiks paziņoti 10.maijā. Atlases četrās kārtās tiks vērtēti jaunieša akadēmiskie un profesionālie sasniegumi, komunikācijas un sadarbības prasmes un motivācija kļūt par skolotāju un programmas dalībnieku. Piektā iesaukuma skolotāji darbu skolās uzsāks septembrī pēc intensīvas piecu nedēļu Vasaras akadēmijas. Viņi pievienosies 54 skolotājiem, kas līdz šim jau strādājuši vai tagad strādā 44 skolās visā Latvijā.

Programma tiek organizēta jau piekto gadu ar mērķi pedagogu darbā iesaistīt dažādu jomu profesionāļus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi