Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Izglītības kvalitātes uzraugiem nav aizdomu par pārkāpumiem bilingvālajās stundās

Izglītības kvalitātes valsts dienestam (IKVD) nav aizdomu par iespējamu krāpšanos mazākumtautību skolu bilingvālajās stundās, sacīja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) Uzraudzības departamenta direktors Normunds Venžega.

"Mums nav šādu aizdomu, ka bilingvālās mācībstundas nenoritētu tā, kā likumā paredzēts. Ja izglītības iestādes vadītājam rodas aizdomas par nepilnībām bilingvālo mācību stundu norisē, tiek sarīkota iekšējā pārbaude, pēc tam ziņots IKVD, un mēs tad rīkojam ārējo pārbaudi, taču fiziski izkontrolēt katru mācībstundu nav iespējams," atzina Venžega.

Viņš norādīja, ka ideālu mācībstundu noorganizēt nav reāli. Ļoti iespējams, pastāvot kādi sīki pārkāpumi, bet IKVD iesniegumus par tādiem nav saņēmis.

Esot saņemti iesniegumi par atsevišķu skolotāju valsts valodas prasmes līmeņa neatbilstību prasībām, bet tie nekavējoties nodoti Valsts valodas centram (VVC).

Jau vēstīts, ka izglītības eksperti laikrakstam Diena pauduši aizdomas par pedagogu krāpšanos mazākumtautību bilingvālajās stundās. Eksperti uzsvēra, ka atsevišķi skolotāji stundas vadot tikai krieviski, bet, ja ierodas inspekcija, nospēlē kādu iepriekš sagatavotu bilingvālo stundu, cenšoties izmantot tik daudz latviešu valodas, cik tas iespējams.

IKVD gan pērn nav saņēmis un izskatījis iesniegumus ar sūdzībām, ka mazākumtautību skolās netiktu nodrošināta pilnvērtīga bilingvālā izglītība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi