Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jaunieši Alūksnē, Gulbenē un Saldū būvēs robotus

16.aprīlī Gulbenes novada Valsts ģimnāzijā un 17., 18.aprīlī E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā un Saldus Druvas vidusskolā norisināsies robotu būves semināri, kura laikā jaunieši apgūs teorētiskos robotu uzbūves, elektronikas un programmēšanas pamatus un veidos sumo robotus, portālu Diena.lv informēja Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvis Agris Ņikitenko.

Semināra noslēgumā notiks aizraujošas sumo robotu cīņas, kurās tiks noskaidroti spēcīgākie jauniešu izveidotie roboti, kas piedalīsies Baltijas Robotikas sacensībās Rīgā un Tartu.

Semināri ir bezmaksas un tajos dalībnieki tiks nodrošināti ar nepieciešamajiem darba materiāliem un instrumentiem.

Ar robotikas aktivitāšu palīdzību skolēni, studenti un citi robotikas interesenti apgūst praktiski teorētiskās zināšanas, kā arī radīs jaunas idejas un netradicionālus paņēmienus robotikas attīstībai.

Semināru beigās dalībniekiem būs arī iespēja vērot unikālu robotu uzvedumu, kas tapis pēc brāļu Grimmu pazīstamu pasaku Sarkangalvīte un Trīs sivēntiņi motīviem. Uzveduma aktieru lomās iejutīsies Lego Mindstorm roboti, kas Igaunijā jau ir kļuvuši par izglītības sistēmas sastāvdaļu.

Robotu būves seminārus no 2011.gada oktobra līdz 2012.gada maijam organizē Rīgas Tehniskā universitāte sadarbībā ar Tartu Universitāti. Semināri kopā norisināsies divpadsmit Latvijas un divpadsmit Igaunijas pierobežas skolās un augstskolās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi