Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Jelgavas labākie skolotāji un skolēni saņems naudas balvas no pašvaldības

Ceturtdien pieņemts Jelgavas 2012.gada budžets - tajā paredzēti jauni atbalsta veidi ģimenēm – naudas pabalsts katram jaundzimušajam, palielināts līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem, atjaunoti skolēnu nodarbinātības pasākumi vasarā, labākie pedagogi saņems stipendiju, bet izcilākie skolēni – vienreizēju finansiālu atbalstu.
2012.gada pamatbudžeta ieņēmumi plānoti 37 058 547 lati, savukārt izdevumi – 36 807 752 lati. Tas nozīmē, ka budžetā ir sabalansēti ieņēmumi un izdevumi, saglabājot 250 795 latu ieņēmumu pārsniegumu pār izdevumiem, skaidro pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta. 

2012.gada pašvaldība budžetā paredzēti vairāki jauni atbalsta veidi iedzīvotājiem.

Portāls zz.lv jau rakstīja, ka katrs jaundzimušais saņems pabalstu 50 latu apmērā, ja viens no vecākiem ir deklarējis dzīves vietu Jelgavā ne mazāk kā 12 mēnešus. Mazuļiem tāpat kā iepriekš tiks pasniegta piemiņas karotīte ar pilsētas simboliku. 

Tāpat budžets paredz, ka tiks palielināts līdzfinansējums privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un 2012.gadā dotācija būs 75 lati mēnesī, iepriekš tā bija 55 lati mēnesī par vienu bērnu. Līdzfinansējums tiek palielināts, lai privātajos bērnudārzos tiktu samazināta vecāku līdzmaksājuma daļa.

No februāra ārpus kārtas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs uzņems daudzbērnu ģimeņu bērnus.

Budžetā ir paredzēti 30 000 latu stipendijām, kuras no 1.septembra 100 latu apmērā katru mēnesi tiks izmaksātas pilsētas labākajiem skolotājiem. Skolotāju darba kvalitāti izvērtēs īpaši izveidota profesionāļu komisija.

Pašvaldība šogad vienreizēju atbalstu 50 latu apmērā piešķirs skolēniem, kuriem mācību gada noslēgumā vidējā atzīme būs ne mazāka par 8,5 ballēm.  

Pilsētas skolēniem būs iespēja vasaras brīvlaikā divas nedēļas strādāt. Šāds laika periods paredzēts tādēļ, lai darbā iesaistītu pēc iespējas vairāk jauniešu visas vasaras garumā. Šim mērķim budžetā paredzēti 40 000 latu.

Tāpat jau rakstīts, ka pilsētas pensionāri no 75 gadu vecuma varēs saņemt 50 procentu atlaidi braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā no 1.maija līdz 1.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi