Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krimuldas novadā 50% skolēnu saņems brīvpusdienas

Krimuldas novadā 2013./2014.gada mācību gadā skolas gaitas uzsāks par gandrīz 20% vairāk pirmklasnieku nekā iepriekšējā mācību gadā. Domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds informēja, ka šajā mācību gadā jau 50% skolēnu tiks piešķirtas brīvpusdienas, portālu Diena.lv informēja domē.

Brīvpusdienu saņēmēju loks pieaudzis, pateicoties lielākam skolēnu skaitam, kuri iepriekšējo mācību gadu pabeiguši ar vidējo sekmju atzīmi 7,5 balles un augstāk.

"Patīkami, ka brīvpusdienu saņēmēju skaits nepieaug sociāli mazaizsargāto ģimeņu dēļ, bet gan tādēļ, ka bērni labāk mācās. Mūsu mērķis ir nākotnē meklēt finanšu resursus šādas iespējas nodrošināt visiem Krimuldas novada skolu audzēkņiem. Tas būtu iespējams jau tagad, ja valdība budžeta sadalījumā būtu taisnīgāka pret pašvaldībām nodokļu ieņēmumu pārdalē," sacīja Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds.

Novada Finanšu komisijā tika nolemts Mūzikas skolas pedagogiem paaugstināt algas par 30 latiem par slodzi. Tāpat tika nolemts apmaksāt no pašvaldības līdzekļiem angļu valodas apmācības pirmklasniekiem.

Krimuldas novada skolu audzēkņiem arī šogad būs iespējas visiem apmeklēt peldēšanas nodarbības peldbaseinā.

Krimuldas novadā atrodas Krimuldas vidusskola, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskola un Turaidas pamatskola. Kopā skolās šogad mācības uzsāks aptuveni 430 skolēnu. Krimuldas novads ar 5,6 tūkstošiem iedzīvotāju un 339,1 km2 lielu platību atrodas Rīgas plānošanas reģionā. Tas apvieno Krimuldas un Lēdurgas pagastus ar administratīvo centru Raganā. Krimuldas novads ir arī iecienīta tūrisma vieta – Turaida, Reiņa trase, Krimuldas baznīca un citi objekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi