Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijā pirmo reizi notiks populārs angļu valodas konkurss

Valodu uzņēmums Skrivanek Baltic ar Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā un Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā atbalstu pirmo reizi mūsu valstī rīko pasaulē populāro un tradīcijām bagāto angļu valodas konkursu skolēniem VārdZinis 2013 (angliskais nosaukums - Spelling Bee).

Konkursa aizsākumi meklējami vēl pirms 1825. gada. Tradicionāli tajā piedalās skolēni vecumā no 11 līdz 16 gadiem. Viņi sacensībā ar vienaudžiem pierāda savas angļu valodas pareizrakstības un pareizrunas zināšanas, precīzi pa burtiem izrunājot nosaukto vārdu. Arī Latvijā konkursu iecerēts attīstīt par ikgadēju tradīciju. Šogad konkurss notiek vidusskolēniem, bet nākotnē tiks iesaistīti arī 5.-9. klašu audzēkņi.

Pieteikties konkursam var www.skrivanek.lv (sadaļā Jaunumi) līdz 22. aprīlim. 10.-12. klašu skolēni aicināti iesūtīt konkursa pieteikuma anketu kopā ar desmit, viņuprāt, sarežģītākajiem angļu valodas vārdiem, kuru rakstība būtiski atšķiras no izrunas, kā arī 500 rakstu zīmēs izteiktu motivācijas vēstuli savai dalībai konkursā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi