Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas skolēni piedalās rēķināšanas sacensībās Krimā

Šogad projekta „RĒĶINI GALVĀ” World Championship 2013 starptautiskais fināls notika 11. maijā- Ukrainā, Krimā kurorta pilsētiņā Alušta. Tālu ceļa gabalu šoreiz autobusos nācās šķērsot Igaunijas, Lietuvas un Latvijas labākajiem galvā rēķinātājiem- nacionālo atlašu kārtu uzvarētājiem.

Pirmo gadu projektā starptautiskajā finālā piedalījās arī Ukrainas dalībnieki. Slovēnija šogad starptautiskajā finālā startēja neklātienē.

Krimā labākie 116 rēķinātāji no piecām valstīm mērojās spēkiem vairākās disciplīnās – saskaitīšanā, atņemšanā, reizināšanā, dalīšanā un skaitļu salīdzināšanā. Sacensību dalībnieki, tāpat kā nacionālajā atlasē, mērojās spēkos 4 vecuma grupās. Viņu sacensību laikā gūtie rezultāti „tiešraidē” nonāca rezultātu tabulā, kur līdzjutēji, tiem paredzētā telpā, uz lielā ekrāna varēja sasniegumus salīdzināt ar citu šī vecuma grupas skolēnu rezultātiem! Šogad, 25 starptautiskās kārtas dalībnieki no Latvijas sīvā konkurencē tika nominēti no 3500 neklātienē startējušajiem un pēc tam 84 nacionālajā kārtā uzvarējušajiem finālistiem.

4.-6.klašu grupā 4.vietu ieguva Rihards Bekasovs no Rīgas 25.vidusskolas 4.klases un 5.vietu ieguva Aleksandrs Semjonovs no Rīgas 66.vidusskolas 4.klases. Meiteņu grupā 10.vietu ieguva Evija Ungure no Rīgas 2.Valsts ģimnāzijas 10.klases. Ievērojamais dalībnieku skaits neklātienē startējušiem skolēniem ir apliecinājums tam, ka projekta vide ir interesanta, bet iemaņas, lai sasniegtu teicamus rezultātus starptautiskā mērogā, var gūt tikai ilgstošu treniņu rezultātā.

Aluštas sadraudzības pilsēta, jau kopš seniem laikiem, ir Jūrmala. Reāls sadarbības apliecinājums bija draudzības sacensības starp Jūrmalas un Aluštas komandām.

Paralēli „RĒĶINI GALVĀ” World Championship 2013 starptautiskajam finālam un Jūrmalas – Aluštas draudzības sacensībām notika arī projekta „Tīras planētas vārdā”  aktivitātes. 4.-9.klašu skolēni no dažādām valstīm, divās vecuma grupās, izpaudās videi draudzīga dzīvesveida popularizēšanā.

Pasākuma organizatori – Aluštas dome un pilsētas Izglītības pārvalde bija padomājuši arī par interesantu kultūras programmu. Sacensību dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar skaisto kūrortpilsētu Aluštu, Aivazovska parku, parku „Krima miniatūrā”, „Aluštas akvāriju”. Pēc sacensību diena dalībniekiem aizritēja spraigas kultūras un atpūtas programmas gaisotnē.

Latvijas delegācija izmantoja iespēju arī apmeklēt Jaltu un pasaules slaveno „Bezdelīgas ligzdu”.  

Liels paldies jāsaka Rīgas, Jūrmalas, Smiltenes, Ventspils,  Cēsu, Liepājas, Valkas pašvaldībām, kas finansiāli atbalstīja savu dalībnieku piedalīšanos Latvijas sastāvā starptautiskajās sacensībās.

Turnīrs tika novadīts pēc starptautiskās izglītības projektu atbalsta grupas “Miksike” (Igaunija, Tartu) izstrādātās metodikas.

Projekta vadība un nacionālie koordinatori vienojās, nākošgad starptautiskais fināls notiks Latvijā, Jūrmalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi