Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rīgas skolas gatavojas pirmklasnieku uzņemšanai

Galvaspilsētas skolas gatavojas 1. klašu komplektēšanai, jo ir saņēmušas pašvaldības saskaņojumu par 1.klašu skaitu katrā skolā. Vecāki informāciju par to, vai bērns skolā uzņemts, varēs saņemt no 1. jūnija.

Gadījumos, ja bērns pieteikts vairākās skolās, un no šīm skolām saņēmis pozitīvu atbildi par uzņemšanu iestādē, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina vecākus līdz 1. jūlijam paziņot par savu izvēli, kurā no skolām bērns mācīsies.

Rīgas pašvaldības vispārējās izglītības iestādes, komplektējot 1. klases, saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem prioritāti dod tiem bērniem, kuri visilgāk ir deklarēti skolas mikrorajonā kopā ar vismaz vienu no vecākiem vai aizbildņiem. Tāpat skolām jāņem vērā, vai dotajā mācību iestādē zināšanas apgūst pirmklasnieka brāļi vai māsas. 

Kā paredz Izglītības likums, pašvaldībai jānodrošina iespēja iegūt pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā mācību iestādē, tāpēc lielākajai daļai Rīgas skolu ir noteikts savs mikrorajons. Mikrorajonu princips netiek attiecināts uz vairākām mazākumtautību skolām un speciālajām izglītības iestādēm, informēja RD IKSD.

Vecākiem ir iespēja savu atvasi pieteikt vairākās skolās, bet to uzņemšana izglītības iestādē balstīsies uz iepriekšminētajām prioritātēm, kā arī ievērojot pieteikumu reģistrēšanas kārtību tiem bērniem, kuri nedzīvo skolas mikrorajonā, bet viņu dzīvesvieta deklarēta Rīgas administratīvajā teritorijā.

Komplektējot 1. klasi, nav pieļaujama bērnu testēšana un prasmju pārbaude. Tāpēc, ja vecākiem nākas ar to saskarties, viņi tiek aicināti ziņot par notikušo RD IKSD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi