Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Skolēnu gatavotie ar saules enerģiju darbināmie modelīši sacentušies ātruma, spēka un ūdens disciplīnās

Noslēdzies konkurss 5.-12. klašu skolēniem Saules kauss 2013, ko rīkoja Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts sadarbībā ar Latvijas Tīro tehnoloģiju klasteri un inovatīvo uzņēmumu padomdevēju BRIDGIT!.

Konkursā skolēniem, izmantojot piešķirtos izejmateriālus, bija jāizveido ar saules enerģiju darbināmi transportlīdzekļu modelīši. Konkursa noslēgumā 18. maijā skolēni sacentās, rādot šos modelīšus darbībā ātruma, spēka un ūdens disciplīnās. Tika vērtēta radīto risinājumu oriģinalitāte un aktualitāte, un papildus tika pārbaudīta arī skolēnu erudīcija energoefektīvu risinājumu pielietošanā. Papildu vērtējuma punktus komandas varēja gūt, arī iesūtot modelīšu skices un komandas videopieteikumus.

Sacensības notika jau sesto gadu, un tām bija pieteikušies vairāk nekā 150 dalībnieku un gandrīz 40 komandu no visu Latvijas novadu skolām, tehnikumiem un jaunrades pulciņiem. Konkursa finālā sacentās 28 komandas.

Katrā disciplīnā tika noteikti uzvarētāji gan Tautas, gan Nestandarta klasē, bet kopvērtējumā 1. vietu konkursā izcīnīja Saules komanda no Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra, 2. vietu - komanda Uhupors no Smiltenes ģimnāzijas, bet 3. vietu - komanda Rozetes un Kabelis no Skrundas vidusskolas. Uzvarētāji saņēma naudas prēmijas un citas vērtīgas balvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi