Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Spurs galvenais treneris Popovičs: Dankanu ir neiespējami aizvietot

Leģendārais Tims Dankans bija neaizvietojams spēlētājs un to būs neiespējami izdarīt, turklāt par viņu runāja darbi, ne vārdi, pauda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Sanantonio Spurs galvenais treneris Gregs Popovičs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šīs nedēļas sākumā par profesionālās basketbolista karjeras beigām oficiāli paziņoja 40 gadus vecais Dankans, kurš visu savu NBA karjeru - 19 sezonas - aizvadīja tieši Spurs vienībā.

"Dankans ir pats patiesākais cilvēks, ko savā dzīvē esmu sastapis. Kad viņš runā, tas ir kāda mērķa vārdā. Par Timu runāja darbi, ne vārdi," izteicās Popovičs. "Dankans bija vislabākais komandas biedrs."

"Es nebūtu tur, kur esmu šobrīd, ja nebūtu Tima Dankana. Būtu kaut kādā zema līmeņa līgā, resns un vēl censtos spēlēt basketbolu vai trenēt. Dankans uz darbu nāca ātrāk un palika ilgāk," izteicās Popovičs, kurš par Spurs galveno treneri kļuva 1996.gadā, bet gadu vēlāk NBA draftā ar pirmo numuru tika izvēlēts Dankans. "Tims ir neaizvietojams spēlētājs, viņa vietā nav iespējams atrast kādu citu."

"Neredzēsiet Dankanu sitam pie krūtīm pēc tam, kad viņš bumbu triecis grozā no augšas, jo viņš nav pirmais cilvēks, kurš to paveicis. Tāpat viņš nelaužas televīzijas kameru priekšā un nerāda ar rādītājpirkstu uz debesīm. Tims vienkārši spēlēja basketbolu un darīja to tik ilgi, ka mums jau tas šķita ikdienišķi. Tomēr tas bija tik īpaši, tāpēc mums tas ir jāatceras," uzskata Popovičs.

Dankans kopš 1997.gada drafta NBA regulārajā čempionātā piedalījās 1392 spēlēs, gūstot 1001 uzvaru.

Dankans ar 26 496 punktiem ir 14.vietā starp visu laiku rezultatīvākajiem NBA spēlētājiem, ar 15 091 atlēkušo bumbu šajā rādītājā viņš ir sestais visu laiku labākais līgā, bet 3020 bloki dod piekto vietu līgā.

Dankans ar Spurs komandu izslēgšanas turnīru sasniedza katrā no 19 sezonām, turklāt iepriekšējās 17 sezonās vienība spējusi gūt vismaz 50 uzvaras.

Par NBA čempionu Dankans kļuva 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014.gadā, turklāt pirmajās trijās no šīm reizēm viņu nosauca arī par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju. Savukārt 2002. un 2003.gadā Dankans tika atzīts par visas līgas vērtīgāko basketbolistu.

NBA Visu zvaigžņu spēlē Dankans piedalījās 15 reižu.

Par Dankana karjeras beigām tika baumots jau iepriekš, un paredzams, ka šovasar Spurs vienībā notiks lielas pārmaiņas, turklāt tajās būs iesaistīta arī Latvija - uzbrucējs Dāvis Bertāns vienojies par divu gadu līgumu ar vienību, kas gan pagaidām vēl nav oficiāli izziņots.

Spurs komanda aizvadītajā NBA sezonā apstājās Rietumu konferences pusfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi