Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

VEF Rīga ar grūtībām sasniedz finālu, Ventspils atriebjas jēkabpiliešiem

Par pirmajiem Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālistiem otrdien kļuva pašreizējie čempioni VEF Rīga, kuri neitrālā laukumā Saldū ar rezultātu 78:74 (21:20, 19:21, 21:22, 17:11) pārspēja sezonas lielākā pārsteiguma autorus Jūrmala/Fēnikss. Tādējādi visā sērijā vefieši uzvarēja ar 3-0, lai gan pēdējās divas spēlēs jūrmalnieki bija tuvu panākumam.

Izšķirošā spēle ritēja ļoti līdzīgi, nevienai no komandām nespējot atrauties vairāk kā dažu punktu attālumā. Lielākais pārsvars tika fiksēts 29.minūtē, kad jūrmalnieki izrāvās septiņus punktus priekšā (63:56). Viss izšķīrās galotnē, kurā vairākkārt uz tablo bija neizšķirts, bet nedaudz vairāk kā minūti pirms pamatlaika beigām no trīspunktu atzīmes precīzs bija rīdzinieku kapteinis Kristaps Janičenoks (76:73). Atlikušajā laikā Iļja Gromovs no soda līnijas bija precīzs tikai vienā no diviem metieniem, bet trīs sekundes pirms mača beigām Entveins Robinsons ar bumbas triecienu grozā no augšas pielika treknu punktu mačam un sērijai - 78:74 un vefieši finālā.

Tikmēr Jūrmala/Fēnikss, kas pusfinālu sasnieguši pirmo reizi, cīnīsies par bronzas godalgām.

Ar 16 punktiem rezultatīvākais VEF Rīga sastāvā bija Janičenoks, 14 punkti Artūram Strēlniekam, bet 13 punkti un vēl 9 atlēkušās bumbas Robinsonam. Jūrmalniekiem 14 punkti Aigara Šķēles kontā.

Tikmēr Ventspilī vietējā komanda ar 110:61 (31:17, 26:19, 25:12, 28:13) sagrāva BK Jēkabpils, revanšējoties par pusfinālsērijas otrajā mačā piedzīvoto zaudējumu ar 84:86. Jau spēles pirmajās 10 minūtēs kurzemnieki iekrāja vairāk kā 10 punktu pārsvaru, ko līdz mača beigām spēja pamatīgi palielināt. Uzvarētājiem 20 punkti Lorenco Viljamsa rēķinā, 18 Jānim Timmam, bet 16 Mārim Gulbim. Jēkabpils rindās tikai Kamerons Klifords Randls sasniedza divciparu skaitli gūto punktu ailītē (15). Sērijas ceturtā spēle notiks 1.maijā Jēkabpilī - ja uzvarēs ventspilnieki, tad sasniegs finālu, bet Jēkabpils panākuma gadījumā būs nepieciešama piektā spēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi