Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

VEF Rīga pēdējā LBL papildinājumu dienā piesaista amerikāni Smitu, Liepāja/Triobet - serbu uzbrucēju

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) noslēdzošajā sastāvu papildinājumu dienā otrdien čempione VEF Rīga piesaistījusi amerikāņu uzbrucēju Gregoriju Smitu, bet Liepāja/Triobet komanda pieteikusi serbu uzbrucēju Džordži Dželetoviču, ziņo līga.

Smits šo sezonu iesāka Izraēlas komandā Ramatganas Ironi, bet vien februārī pārgāja uz Argentīnas vienību Korjentesas Regatas. Izraēlā viņš vidēji guva 13,4 punktus, bet Argentīnā izcēlās vien ar 4,1 punktu vidēji cīņā.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja vienības direktore Laila Spaliņa, līgums noslēgts līdz sezonas beigām, taču ar iespēju klubam Smitu paturēt arī uz nākamo sezonu.

Līdz ar to VEF Rīga sezonas izšķirošās spēles sagaidīs ar sešiem leģionāriem sastāvā, bet vēl viens šosezon traumas dēļ vairs nevarēs spēlēt. Februāra beigās VEF Rīga sastāvam uz pārbaudes laiku pievienojās amerikāņu aizsargs Entonijs Mailzs, tāpat februārī VEF Rīga sastāvu papildināja amerikāņu vieglais uzbrucējs Džošs Bostiks, kurš jau iejuties komandā, savukārt februāra vidū kļuva skaidrs, ka vēl vienam amerikāņu leģionāram - uzbrūkošajam aizsargam Kvinam Makdauelam - ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ sezona ir noslēgusies.

VEF Rīga vēsta, ka arī spānis Gilje Ruvio nevar komandai palīdzēt ilgstošu muguras sāpju dēļ, tāpēc komandai nepieciešams papildinājums, kurš, sevi pierādot, var aizvadīt Rīgā arī 2016./17.gada sezonu.

Kā norāda VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis, Smits ir spēlētājs, kurš var darboties vairākās pozīcijās un veidot komandas spēli daudzveidīgāku, kā arī palīdzēt partneriem kļūt labākiem. "Ņemot vērā, ka tuvojas izslēgšanas spēles, kas paņem daudz spēka, gribam attiecīgi nodrošināties. Ceram, ka līdz ar Grega iesaistīšanos kļūsim daudzpusīgāki un mūsu sastāvs būs spēcīgāks."

Tikmēr pašlaik 25 gadus vecais Dželetovičs līdz šim šosezon pārstāvēja Bosnijas un Hercegovinas komandu Varda, kuras sastāvā 22 spēlēs vidēji guva 14,7 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

Pirms tam pagājušajā sezonā viņš spēlēja Melnkalnes vienībā Hercegnovi Primorje.

Tāpat otrdien vicečempione Ventspils oficiāli LBL turnīram pieteikusi pieredzējušo amerikāņu basketbolistu Villiju Dīnu. Pašlaik jau 36 gadus vecais spēlētājs šo sezonu iesāka Francijas klubā Le Havre, bet tagad pievienojies Latvijas klubam, parakstot divu gadu līgumu.

Amerikāņu aizsargs, kuram ir arī Bulgārijas pilsonība, ir ar bagātu pieredzi Eiropas basketbolā, jo pēc spēlēšanas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā ASV viņš 2003.gadā pārcēlās uz Grieķiju, bet pēc tam spēlēja arī vairākos citu Eiropas valstu klubos. Dīns ir trīskārtējs Bulgārijas čempions, reizi izcīnījis arī Itālijas un Francijas čempiona titulus. Spēlējis arī Krievijā, Spānijā un Lietuvā, kur 2008.gadā pārstāvēja Kauņas Žalgiris vienību.

Šosezon Dīns Le Havre sastāvā Francijas čempionātā 16 mačos guvis vidēji 9,3 punktus spēlē un izcīnīja vidēji trīs atlēkušās bumbas spēlē.

Pērn viņš spēlēja Itālijas vienībā Varese un Krievijas klubā Krasnij oktjabrj.

Kopš februāra pēdējām dienām Ventspils pieteikumā iekļauts arī amerikāņu aizsargs Teilors Raiens Betls, taču spēlētājs komandai joprojām nav pievienojies. Kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics norāda, ka Betls joprojām atrodas Izraēlā un cīnās par kompensācijas apmēru no iepriekšējā kluba. "Diemžēl, ne es, ne kāds cits no mūsu kluba šo procesu ietekmēt nevar, tāpēc varam tikai noskatīties un gaidīt, kā atrisināsies šie notikumi. Savā ilgo gadu darbā šajā jomā pirmo reizi saskaros ar līdzīgu situāciju. Betlu esam ierakstījuši komandas pieteikumā, kas nozīmē, ka rēķināmies ar viņu, taču ir viens jautājums - kad? Betls var ierasties rīt, parīt, pēc nedēļas vai gada. Ja viņš ierodas tuvākajā laikā, tad mēs noteikti rēķināsimies ar viņu. Iespēju, ka Betls mums palīdzēs šajā sezonā vērtēju kā 50 pret 50."

Betls sezonu iesāka Izraēlas komandā Telavivas Hapoel, kurā vidēji guva 12,5 punktus, izcīnīja 4,6 bumbas zem groziem un izpildīja 5,2 rezultatīvas piespēles. Pašlaik 27 gadus vecais spēlētājs karjeru Eiropā sāka 2011.gadā un kopš tā laika spēlējis arī vienībās Francijā, Vācijā, Itālijā un Beļģijā. Savukārt 2009.gadā viņš ar ASV izlasi izcīnīja bronzas godalgu Pasaules Universiādē.

Savukārt no Ogre/Kumho Tyres vienības sastāva otrdien izslēgti vietējais basketbolists Rihards Strauts un amerikānis Džūljuss Brukss, kurš februārī sameta 34 punktus LBL Zvaigžņu spēlē.

LBL komandām spēlētājus neierobežoti bija iespējams pieteikt līdz 29.februārim, bet līdz 15.marta plkst.17 katrai vienībai iespējams piesaistīt vēl pa vienam basketbolistam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi