Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga uzvar Stelmet un pakāpjas uz 12. vietu turnīra tabulā

Latvijas vicečempione basketbolā VEF Rīga svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 83:57 (18:16, 19:17, 23:12, 23:12) sagrāva Polijas klubu Zelona Guras Stelmet. VEF Rīga izcīnīja savu trešo uzvaru šosezon aizvadītajās 14 spēlēs, kas turnīra tabulā ļāvis pakāpties par divām vietām no pēdējās uz 12. pozīciju.

Rīdziniekiem ar 18 punktiem un trim bloķētiem metieniem izcēlās Andrejs Gražulis 14 punktus guva Artūrs Ausējs, bet 13 punkti, sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un trīs bloķēti metieni bija Marekam Mejerim.

Viesiem 15 punktus iemeta Pšemislavs Zajomskis.

Pirmajā ceturtdaļā rīdziniekiem pēc Mareka Mejera un Endrū Endrūsa precīzajiem metieniem izdevās iekrāt četru punktu pārsvaru (13:9), un, mačam ritot līdzīgā cīņā, pirmā desmitminūte tika noslēgta ar 18:16 savā labā.

Otro ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu ievadīja Kristaps Janičenoks (21:16), bet vēlāk viesi ātri sadeldēja piecu punktu pārsvaru un izvirzījās vadībā, taču Stelmet izrāvienu apturēja Andrejs Gražulis, kurš ar pāris nekļūdīgiem metieniem panāca 28:24. Arī šoreiz viesi atspēlējās, taču puslaika nogali labāka aizvadīja rīdzinieki, kuri spēles pirmās 20 minūtes uzvarēja ar 37:33.

Pēc Stīvena Zeka precīzā metiena komandas trešajā ceturtdaļā šķīra desmit punkti (47:37), bet pusminūti vēlāk Endrūss ar trejaci panāca jau 50:37. Ceturtdaļas beigās vēl pāris reizes pretinieku grozu iekaroja Gražulis, kamēr VEF Rīga pirms pēdējām desmit minūtēm atradās vadībā ar 60:45. Ceturtajā ceturtdaļā rīdzinieki turpināja dominēt un svinēja graujošu uzvaru ar 83:57.

Šīs vienības savā starpā tikās pirmo reizi vēsturē, jo Stelmet komanda ir Vienotās līgas debitante. Pirmajās 11 spēlēs Polijas klubam ir divas uzvaras un astoņi zaudējumi, kas ļauj atrasties 13. vietā, kamēr VEF Rīga ar trim uzvarām un 11 zaudējumiem ir 12. pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Kopvērtējuma līderpozīciju joprojām saglabā Maskavas CSKA, kas uzvarējusi visās 12 aizvadītajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi