Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ventspils basketbolisti negaidīti paklūp Rakverē

Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempione Ventspils piektdien regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 78:87 (24:23, 24:21, 15:20, 15:23) zaudēja Jura Umbraško trenētajai Rakveres Tarvas komandai.

"Ventspils" komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Timotijs Šortss, 14 punktus iemeta Māris Gulbis, bet 11 punkti bija Ronaldam Zaķim. Gulbis un Zaķis katrs izcīnīja arī pa septiņām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr laukuma saimniekiem ar 24 punktiem atzīmējās Tomass Hamiltons.

"Tarvas" komanda pamatus savai uzvarai ielika ceturtajā ceturtdaļā, kad realizēja vairākus tālmetienus un veica izrāvienu 14:2, no viena punkta deficīta panākot 11 punktu pārsvaru (78:67). Atlikušajās trīs minūtēs ventspilnieki nespēja lauzt spēli un cieta zaudējumu.

Kurzemniekiem šobrīd ir saspringts grafiks, Latvijas vicečempionei piektdien aizvadot otro no četrām spēlēm nedēļas laikā. Sestdien "Ventspils" viesosies pie Tallinas "TalTech", bet nākamajā trešdienā būs atkal spēle FIBA Eiropas kausā.

Ventspilnieki visu turnīru ietvaros bija svinējuši piecas uzvaras pēc kārtas, bet Latvijas-Igaunijas līgā pašmāju komanda ar deviņām uzvarām 12 mačos ir atkāpusies uz ceturto vietu. Savukārt Rakveres basketbolisti 13 cīņās tikuši pie septiņiem panākumiem, kas dod sesto pozīciju.

"Tarvas" galvenais treneris Umbraško karjeras laikā divreiz pārstāvēja "Ventspili", 2003.gadā ar Kurzemes komandu kļūstot par Latvijas čempionu.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi