Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

A.Kraukļa piemiņas turnīrā dalībnieku rekords un pirmo reizi visas spēles video tiešraidē

Alfrēda Kraukļa piemiņas basketbola turnīrs bērniem un jauniešiem šogad risināsies no 16. līdz 18. augustam vairāk kā 20 dažādās sporta zālēs Rīgā. Vēsturē 32. turnīrs sasniedzis jaunu dalībnieku rekordu – 210 komandas no septiņām valstīm.

Baltijā lielākais bērnu un jauniešu basketbola turnīrs šogad pulcēs vairāk nekā 3000 jauno basketbola censoņu – puišus un meitenes vecumā no 9 līdz 17 gadiem. Sacensības notiks deviņās dažādās vecuma grupās gan meitenēm, gan zēniem.

Turnīrā piedalīsies komandas no Latvijas, Lietuva, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas un Ukrainas. Ukraiņu bērnu dalību turnīrā finansiāli atbalsta "Latvijas Finieris". Startēs arī apvienotā komanda, kurā būs dalībnieki no Francijas, Spānijas un citām valstīm.

Prasmes laukumā slīpēs ne tikai jaunie basketbolisti, bet arī spēļu apkalpes dalībnieki – turnīrā strādās vairāk nekā 500 tiesneši un sekretariāta darbinieki, kas rūpēsies par godīgu spēļu norisi un statistikas apkopošanu.

A. Kraukļa turnīrs iepriekšējos gados strauji audzējis popularitāti. Pirms pieciem sešiem gadiem jeb pirms Covid-19 pandēmijas sacensības pulcēja ap 70 līdz 90 komandām, bet iepriekšējos divos gados dalībnieku skaits dubultojās – piedalījās vairāk nekā 160 komandu. Nu pirmo reizi arī vairāk nekā 200!

Šogad pirmo reizi dalībnieku vecākajās grupās (U-18) gan puišiem, gan meitenēm pasniegs īpašus sudraba čempionu gredzenus, kas ir unikāls rotu meistara Haralda Zandersona rokudarbs.

Visas turnīra spēles no vairāk kā 20 sporta zālēm Rīgā būs redzamas turnīra oficiālajā YouTube konā @akcup_official. Tāpat, kā pēdējos gados ierasts, puišu divu vecāko vecumgrupu zelta finālspēles tiks translētas tiešraidē kanālā TV24 un būs redzamas visā Latvijā virszemes apraidē. Tiešraides sākums svētdien, 18.augustā, no pl. 16:00.

Lai dalībniekiem pēc aktīvas sportošanas izdotos atjaunot spēka rezerves, par vēdera labsajūtu parūpēsies ēdināšanas uzņēmums "Lido".

Šī turnīra mērķis nav tikai dot iespēju jaunajiem basketbolistiem attīstīt savas iemaņas sportā, bet arī pievērst bērnu un jauniešu uzmanību sociāli svarīgām tēmām. Lai mazinātu risku iekļūt negadījumā un gūt traumas, turnīra dalībniekus par dažādām drošības tēmām izglītos "Sadales tīkls" un Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Lai nav jānīkst sporta zālē, gaidot savu nākamo spēli, ar turnīra dalībnieka aprocēm bez maksas varēs apmeklēt Rīgas Zooloģisko dārzu, Latvijas Sporta muzeju, Rīgas Motormuzeju, par trīs eiro noskatīties jebkuru filmu kinoteātrī "Forum Cinemas", kā arī iegādāties jaunu basketbola ekipējumu "Sporta Bode" veikalā ar 35% atlaidi.

Par turnīru

Alfrēds Krauklis - Latvijas basketbola leģenda, izcils Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs, treneris, pedagogs un paraugs jaunajiem basketbolistiem un treneriem. 1939. gada Eiropas basketbola čempionāta sudraba medaļas ieguvējs.

1958. gadā VEF sporta klubā A. Krauklis bija līdzautors vīriešu basketbola komandas "VEF" dibināšanā, būdams arī šīs komandas 1. treneris. Kraukļa vadībā 1961. gadā tika dibināta arī Bērnu un jaunatnes sporta skola - BJBS "VEF". Daudzi jaunie basketbola skolas audzēkņi papildināja arī VEF" vīriešu meistarkomandu. Alfrēdam Krauklim aizejot mūžībā, BJBS "VEF" vadība un treneri visai Latvijas basketbola sabiedrībai paziņoja, ka BJBS "VEF" tiks nosaukta viņa vārdā - Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skola.

Pirmais A. Kraukļa piemiņas basketbola turnīrs notika 1992. gada novembrī. Tajā piedalījās kopumā 46 komandas 6 puišu vecuma grupās no 5 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas un Krievijas. Kopš 25. turnīra sacensībās piedalās arī meiteņu komandas. Gadu gaitā A. Kraukļa piemiņas turnīrs kļuvis par lielāko bērnu basketbola turnīru Baltijā.

Pasākums tiek īstenots ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu pasākuma "Starptautisku sporta pasākumu un izstāžu organizēšana Latvijā" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ātruma cilts: vai Leonardo da Vinči ir automobiļa tēvs

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots apmeklē izstādi Leonardo da Vinči mašīnas Rīgas Motormuzejā un izmēģina ģēnija izgudrojumu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi