Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ar degsmi un vēlmi arī Opavā

VEF Rīga pret Čempionu līgas debitantiem lūkos nostiprināt pozīcijas.

Pārbaudījums komandas ambīcijām sasniegt vismaz otro posmu FIBA Čempionu līgā VEF Rīga basketbolistiem būs turnīra otrais mačs pret tā debitantu Ramatganas Maccabi. "Svarīgi ir pareizi reaģēt uz pirmo panākumu, lai spertu nākamos soļus uz priekšu," treneris Mārtiņš Gulbis uzsvēra uzreiz pēc pirmajā kārtā gūtās uzvaras. 

Rīdzinieki turnīru sāka spoži, savā laukumā pārspējot aizpagājušās sezonas čempionu Bonnas Telekom Baskets. Savu rezultatīvāko spēli karjerā aizvadīja komandas kapteinis Dairis Bertāns, kuram piebalsoja cits komandas veterāns Māris Gulbis. "Komandas jaunajiem spēlētājiem un tiem, kuri šo spēli vēroja no malas, būtu jāmācās tā basketbola vēlme, degsme un cīņasspars, kādu parādīja Dairis un Māris. Tikai tā var gūt panākumus šāda līmeņa turnīros," norādīja komandas treneris. Panākums ļāvis noticēt Latvijas čempionu izredzēm spēcīgajā grupā cīnīties par iekļūšanu otrajā posmā, taču no tā būs maza labuma, ja otrajā kārtā neizdosies nostiprināt savas pozīcijas spēlē pret turnīra jaunpienācēju Maccabi. Lai gan vefieši tiek uzskatīti par favorītiem, šo statusu nenāksies viegli apliecināt laukumā. Izraēlas komandā netrūkst Eiropas līmenī augstu novērtētu spēlētāju, turklāt komanda pirmajā kārtā ilgstoši izrādīja sīkstu pretestību AEK, bet starp spēlēm Izraēlas čempionātā pārspēja ULEB Eirokausa komandu Telavivas Hapoel.

Dairis Bertāns nedēļas nogalē atgriezās VEF Rīga sastāvā pēc pāris spēļu izlaišanas. Viņš ar 31 gūto punktu bija otrs rezultatīvākais spēlētājs Čempionu līgas pirmajā kārtā, taču nebija vienīgais izcilnieks. Vjačeslavam Bobrovam 10 izcīnītas atlēkušās bumbas ļāva ieņemt dalīto otro vietu šajā kategorijā. ULEB Eiropas kausā rūdīto Ukrainas basketbolistu Bobrova un Isufa Sanona dueta pievienošanās likusi augstu novērtēt VEF izredzes sasniegt otro posmu. 

Spēle Opavā otrdien sāksies pulksten 18.30, tās tiešraide Go3 Sport 2 kanālā.


Pievērs uzmanību!

  • VEF Rīga pirmajā kārtā ar 86:72 pārspēja Telekom Baskets un savā sestajā sezonā centīsies pirmo reizi turnīru sākt ar diviem panākumiem
  • Maccabi ir Čempionu līgas debitants, kas pirmajā spēlē ar 71:80 piekāpās šī turnīra 2018. gada uzvarētājam un 2020. gada finālistam Atēnu AEK 
  • Izraēlā notiekošās karadarbības dēļ Ramatganas komanda savus pretiniekus uzņem Čehijas pilsētā Opavā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi