Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV basketboliste Pedija netiks pie Latvijas pases

Basketbolistei no ASV Šejai Pedijai netiks piešķirta Latvijas pilsonība, jo Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija nolēmusi nevirzīt šo jautājumu tālākai izskatīšanai Saeimas sēdē, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

LBS šovasar bija cerējusi uz 30 gadus vecās Pedijas palīdzību Latvijas sieviešu basketbola izlasei savās mājās gaidāmajā Eiropas čempionātā, tāpēc Voins neslēpa vilšanos par šādu lēmumu.

Pedija tika iekļauta Latvijas izlases kandidāšu sarakstā, turklāt komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts cildinoši izteicās par spēlētājas prasmēm.

Latvijas sieviešu basketbola izlases ģenerālmenedžere Gunta Baško sarunā ar aģentūru LETA pauda cerību, ka basketboliste tomēr tiks pie Latvijas pilsonības.

"Jā, lēmums ir pieņemts, un pagaidām Pedijai pilsonība nav piešķirta," situāciju raksturoja Baško. "Pirmajā komisijas sēdē 8.maijā šķita, ka esam ieguvuši atbalstu, tāpēc mēs sakopojām visus vajadzīgos dokumentus no ASV un arī Latvijas instancēm. Tāpat arī Šeja bija ieradusies Latvijā, un mēs centāmies pārliecināt vairākas Saeimā esošās frakcijas, tomēr nesaņēmām skaidru atbildi, kad būs nākamā sēde. Savukārt šodien saņēmām e-pastu, kurā teikts, ka sēde jau ir notikusi, un prasība par pilsonības piešķiršanu ir noraidīta."

Baško neslēpa izbrīnu par kārtību, kā tika pieņemts šis būtiskais lēmums. "Mani nedaudz izbrīna forma, kādā šis lēmums tika pieņemts, jo mēs gaidījām uzaicinājumu uz komisijas sēdi, bet tā vietā saņēmām e-pastu. Tomēr ceram, ka šis lēmums tiks izskatīts atkārtoti, mūs pieaicinot," sacīja izlases ģenerālmenedžere.

Ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja Baško gan norādīja, ka valstsvienības vadība aizvien saglabā optimismu un cer, ka lēmums tomēr mainīsies. Arī pati Pedija ir informēta par lēmumu, par ko viņa nebija sajūsmā. Amerikāniete iepriekšējā dienā tieši esot domājusi, ka priecātos palikt Latvijā un labprāt spēlētu izlasē.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Pedija iepriekšējās divas sezonas spēlējusi Latvijas labākajā komandā TTT Rīga. Aizvadītajā sezonā viņa Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā vidēji mačā izcēlās ar 15,2 punktiem, 5,3 rezultatīvām piespēlēm un 4,6 atlēkušajām bumbām. Viņa vairākas reizes tika iekļauta kārtas simboliskajā izlasē.

Amerikāņu aizsardze tika atzīta par Baltijas līgas vērtīgāko spēlētāju, pie MVP titula tiekot arī Eiropas Sieviešu basketbola līga (EWBL).

pievienota 4.-7. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi