Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

ASV basketbolistes drāmā pieveic Franciju un izcīna astoto olimpisko zeltu pēc kārtas

ASV sieviešu basketbola izlase svētdien izcīnīja uzvaru Parīzes olimpisko spēļu turnīrā, triumfējot astoto reizi pēc kārtas.

Cīņā par zelta medaļām ASV ar 67:66 (15:9, 10:16, 20:18, 22:23) pieveica Francijas izlasi, astoto reizi pēc kārtas svinot uzvaru olimpiskajā turnīrā.

42 gadus vecajai Daienai Taurazi, kura finālā laukumā nedevās, šī bija sestā olimpiskā zelta medaļa. Komandu sporta veidos tik daudz zelta medaļu nav nevienam citam sportistam. Pirmo zelta medaļu Taurazi izcīnīja 2004.gadā Atēnās.

Brīenai Stjuartei un Britnijai Grainerei šī bija trešā olimpiskā zelta medaļa, Loidai Dževelai, Eižai Vilsonei, Nefisai Koljerai, Čelsijai Grejai, Džekijai Jangai un Kelsijai Plamai - otrā, turklāt Janga un Plama pirms trim gadiem Tokijā uzvarēja 3x3 basketbola turnīrā, bet Sabrina Jonesku, Kalija Copere un Alisa Tomasa pirmoreiz izcīnīja olimpiskās zelta medaļas.

Francija finālmačā precīzāk meta soda metienus (17/17), taču vairāk tos izpildīja ASV spēlētājas (27/34).

ASV uzvarēja cīņā zem groziem (48:39), vairāk rezultatīvi piespēlēja (18:12), biežāk bloķēja metienus (6:2), taču arī vairāk kļūdījās (19:14). Savukārt francūzietes biežāk pārkāpa noteikumus (25:13).

Uzvarētājām 21 punktu un 13 atlēkušās bumbas sakrāja Eiža Vilsone, pa 12 punktiem guva Kelsija Plama un Kalija Copere, kuras kontā arī piecas atlēkušās bumbas.

Francūzietēm Gabija Viljamsa sakrāja 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Kaut gan pirmos četrus punktus mačā guva ASV, tālāk par astoņu punktu pārsvaru (17:9) otrās ceturtdaļas sākumā amerikānietēm neizdevās tikt daudzo kļūdu dēļ.

Mājinieces atbildēja ar 7:0 izrāvienu, ceturtdaļas vidū pēc Valeriānas Ajaji divpunktu metiena panākot neizšķirtu - 20:20.

Arī puslaiks beidzās neizšķirti - 25:25.

Otro puslaiku ar 10:0 izrāvienu sāka Francijas izlase, pēc diviem precīziem Mariemas Badjanas soda metieniem panākot 35:25.

Nākamos astoņus punktus guva amerikānietes, ceturtdaļas beigās izvirzoties vadībā ar 43:40.

Līdzīga cīņa turpinājās līdz pēdējai minūtei. Gabija Viljamsa piecas sekundes pirms mača beigām ar tālmetienu ļāva Francijai pietuvoties līdz 64:65, taču Copere ar diviem soda metieniem ļāva ASV izlasei svinēt uzvaru, jo Viljamsas metiens spēles pēdējā sekundē gan ar atsitienu trāpīja grozā, taču Viljamsa uzkāpa uz trīspunktu līnijas, tiesnešiem ieskaitot vien divus punktus.

Jau ziņots, ka spēlē par trešo vietu austrālietes ar 85:81 (20:19, 17:17, 23:25, 25:20) pārspēja pirmo reizi labāko četriniekā iekļuvušo Beļģiju.

Austrālijai olimpiskajās spēlēs ir pa trim sudraba un bronzas medaļām.

Olimpiskās spēles Parīzē, kuras no 26.jūlija norisinājās ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju, noslēgsies svētdien. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ātruma cilts: vai Leonardo da Vinči ir automobiļa tēvs

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots apmeklē izstādi Leonardo da Vinči mašīnas Rīgas Motormuzejā un izmēģina ģēnija izgudrojumu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi