Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baško beigusi karjeru Latvijas izlasē

Pieredzējusī Gunta Baško piektdien Rīgā pielika punktu savai karjerai Latvijas sieviešu basketbola izlasē.

Baško pārbaudes mačā ar Turciju pirmajā ceturtdaļā bija laukumā septiņas minūtes un 49 sekundes, kuru laikā sameta septiņus punktus. Pēc spēles pirmā nogriežņa Baško atvadījās no izlases, kur jau pilda ģenerālmenedžeres pienākumus.

Latvija pirmajā ceturtdaļā turcietēm zaudēja ar 16:17, bet Baško bija rezultatīvākā spēlētāja mājinieču rindās.

Baško spēlē ar Turcijas izlasi simboliski nomainīja 16 gadus vecā Elizabete Bulāne. Pēc pirmās ceturtdaļas Baško sveica pirmā trenere Inita Kresa-Katkovska, treneris sporta skolā un pirmais treneris valstsvienībā Aivars Vīnbergs, bijušais valstsvienības treneris Armands Krauliņš, ilggadējais sieviešu valstsvienības atbalstītājs Roche Latvija vadītājs Rauls Vēliņš, kā arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

"23 sezonas un 195 spēles, septiņi Eiropas čempionātu finālturnīri, olimpiskās spēles un Pasaules kausa izcīņa - Guntas Baško sasniegtie Latvijas rekordi vēl ilgi būs orientieris jaunajiem basketbolistiem. Skaitļi pasaka daudz, bet nepasaka visu. Aiz tiem ir emocijas - neaizmirstamas uzvaras un sāpīgi zaudējumi, spoži nospēlētas epizodes un arī kļūdas - viss basketbola skaistums. Paldies Guntai, kura basketbolu izbaudīja pati un palīdzēja to izbaudīt visiem - komandas biedrenēm un treneriem, līdzjutējiem un atbalstītājiem. Un galvenais, ka viņa neaiziet no basketbola, bet turpinās palīdzēt Latvijas valstsvienībai jau ģenerālmenedžeres statusā," teica Veins.

LBS prezidents Baško pasniedza Goda zīmi, ko Latvijas Basketbola savienība kopš 2007.gada piešķir spēlētājiem, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu basketbola valstsvienību sportiskajos sasniegumos, kā arī sekmējuši Latvijas basketbola reputācijas nostiprināšanu ar savu rīcību, stāju un sociālajām aktivitātēm. Baško saņēma Goda zīmi ar 22. numuru.

Baško valstsvienībā debitēja 1996. gada 1.maijā. Viņa pārstāvējusi Latviju 2008.gada olimpiskajās spēlēs, 2018.gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 1999., 2005., 2007., 2009., 2011., 2015. un 2017.gada Eiropas čempionātos. Baško izlasē aizvadījusi 195 spēles, kas ir rekords, un guvusi 1800 punktus.

Viņa basketbolu sāka spēlēt sporta skolā Arkādija pie treneriem Initas Kresas un Aivara Vīnberga. Baško spēlējusi Latvijas komandās RTU/Klondaika un TTT Rīga, kā arī Siennas Universitātes komandā, Izraēlas, Francijas, Spānijas, Itālijas, Krievijas un Polijas klubos.

Baško ir septiņkārtēja Latvijas čempione, Polijas un Francijas čempione, FIBA kausa ieguvēja.

Basketboliste profesionāles karjeru noslēdza 39 gadu vecumā.

Savā pēdējā sezonā viņa kļuva par Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL), Baltijas līgas un Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempioni, kā arī palīdzēja TTT Rīga komandai sasniegt FIBA Eirolīgas ceturtdaļfinālu.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi