Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bertāna astoņi punkti sekmē Spurs kļūšanu par NBA līderiem

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva astoņus punktus NBA regulārā turnīra spēlē, kurā Sanantonio Spurs savā laukumā ar 107:99 pārspēja Atlantas Hawks. Līdz ar to Spurs panāca un, labākas savstarpējo spēļu attiecības dēļ, līgas līderu godā nu arī apsteidz Goldensteitas Warriors. Abām komandām ir pa 52 panākumiem 66 cīņās.

Aizvadītajā spēlē labāk sāka viesi Hawks, drīz vien izvirzoties vadībā ar 8:2, tomēr tas izrādījās viņu lielākais pārsvars mačā. Spurs drīz vien pārņēma vadību, savā labā noslēdzot kā pirmo ceturtdaļu (28:18), tā puslaiku (54:43). Atlanta gan nepadevās, otrajā puslaikā deldējot mājinieku pārsvaru, turklāt vienubrīd ceturtās ceturtdaļas sākumā izdevās pietuvoties līdz viena punkta deficītam - 85:86. Turpinājumā mājinieki nospēlēja gana droši, atbildīgākajos brīžos teicami darbojoties līderim Kavai Lenardam. Pārsvaru izdevās pat palielināt un noslēgt spēli ar 52. uzvaru sezonā - 107:99.

Bertāns 14 minūšu laikā guva astoņus punktus, realizējot divus no pieciem tālmetieniem un vienīgo divpunktu raidījumu. Tāpat viņa rēķinā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens un divas piezīmes. Laikā, kad laukumā atradās latvietis, Spurs guva par punktu vairāk kā pretinieki.

 

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 31 punktu bija Lenards, 15 punkti un deviņas piespēles Patijam Milsam, pa 14 punktiem iemeta Deivids Lī un Denijs Grīns, bet pieredzējušais Po Gasols atzīmējās ar 13 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Šajā spēlē Spurs aizvien nevarēja palīdzēt Lamarkuss Oldridžs, Tonijs Pārkers, un Dežonte Marejs.

Šis bija Spurs 11.panākums pēdējās 12 spēlēs, turklāt nesen NBA līderu duelī otro reizi sezonā uzveikti arī Warriors. Tas ļāvis kopvērtējumā apsteigt šo komandu - gan Spurs, gan pēdējās trīs spēles zaudējušajiem Warriors ir identiska uzvaru-zaudējumu attiecība (52-14), bet latvieša pārstāvētais klubs uzvarējis abos savstarpējos mačos šosezon.

Nākamo spēli Spurs aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems Portlendas Trail Blazers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi