Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Bertānam 13 punkti Spurs revanšā Dalasai; Ņujorka bez Porziņģa apspēlē Entoniju un Thunder

Uzvaras NBA regulārā turnīra spēlēs sestdien izcīnīja abu latviešu basketbolistu pārstāvētie klubi.

Dāvis Bertāns izpelnījās otru lielāko spēles laiku šosezon, bet Sanantonio Spurs savā laukumā ar 98:96 apspēlēja Rietumu konferences pastarīšus Dalasas Mavericks, kuriem aizvadītajā nedēļā negaidīti piekāpās.

Bertāns laukumā pavadītajās 27 minūtēs guva 13 punktus (2p 2/4, 3p 2/4, 1p 3/3), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Laikā, kad laukumā atradās latvietis, Spurs guva par 17 punktiem vairāk kā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

 

Zīmīgi, ka praktiski visu spēli vadībā atradās Dalasa, vienubrīd panākot pat 16 punktu pārsvaru. Pēc pirmās ceturtdaļas Spurs ieguva 13 punktu deficītu, bet puslaika atpūtā devās ar 43:53 uz tablo. Vēl pirms izšķirošās ceturtdaļas Sanantonio zaudēja ar 71:80, tomēr atlikušajā laikā guva par 11 punktiem vairāk kā viesi, turklāt veicot arī 13-0 izrāvienu. Zīmīgi, ka izšķirošajos notikumos laukumā atradās arī Bertāns. Uzvaras grozu trīs sekundes pirms spēles beigām caurgājienā guva argentīniešu veterāns Manu Džinobili.

Spurs komandai, kurai šoreiz nevarēja palīdzēt līderis Kavai Lenards, 22 punkti un 14 atlēkušās Lamarkusam Oldridžam, bet 14 punktus guva Dežonte Marejs. Bertāns ar 13 punktiem bija trešais rezultatīvākais.

Tikmēr Dalasu no zaudējuma neglāba arī Maksimiliana Klebera 21 un veterāna Dirka Novicka 19 punkti. Zīmīgi, ka abi šie basketbolisti ir vācieši, turklāt nāk no vienas pilsētas - Vircburgas.

Izpaliek Porziņģa un Entonija duelis

Tikmēr vēl viens ļoti interesants mačs notika Ņujorkā, kur vietējie Knicks guva ceturto uzvaru pēc kārtas, bez nelielu ceļgala savainojumu guvušās zvaigznes Kristapa Porziņģa ar 111:96 pārspējot Oklahomsitijas Thunder. Tieši šajā komandā nu spēlē Knicks pēdējo gadu līderis Karmelo Entonijs.

Ja pirmais puslaiks vēl bija samērā līdzīgs, vadībā pārmaiņus atrodoties te mājiniekiem, te visiem, jau tā beigās ņujorkieši iekrāja nelielu pārsvaru, puslaika atpūtā dodoties ar 50:44 uz tablo. Otrajā puslaikā mājinieki tempu tikai kāpināja, palielinot pārsvaru un vadības grožus vairs neatdodot.

Lielisku spēli aizvadīja Porziņģa aizstājējs Maikls Bīzlijs, kuram 30 punkti. Vēl 20 iemeta Kortnijs Lī, bet 13 Dagam Makdērmotam. Saspēles vadītājs Džerets Džeks pievienoja 12 punktus, astoņas atlēkušās un septiņas piespēles, bet 10 punktus pret savu bijušo klubu iemeta turku centrs Eness Kanters.

Entonijam atgriešanās Ņujorkā nebija sekmīga, realizējot vien piecus no 18 metieniem (12 punkti). Oklahomsitijai jau ierasti labākais bija pagājušās sezonas vērtīgākais līgas spēlētājs Rasels Vestbruks, kuram šoreiz 25 punkti, bet 18 pievienoja Pols Džordžs.

Panākums ļāvis Ņujorkai ar 16 uzvarām 29 spēlēs pakāpties uz 7.vietu Austrumu konferencē. Zīmīgi, ka identiska bilance ir arī komandām, kuras šobrīd ieņem 4. līdz 6. vietu.

Tikmēr Spurs ar 20 uzvarām 30 spēlēs saglabā stabilu trešo vietu Rietumos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi