Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bertāns pēc NBA karjeras rezultatīvākā mača: Vienmēr patīkami spēlēt, kad bumba krīt grozā

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns izbaudījis pirmdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēli pret Sakramento Kings, jo bumba kritusi grozā, un tādos brīžos vienmēr ir patīkami spēlēt, izteicās latvietis.

Jau ziņots, ka Bertāns pirmdien uzstādīja karjeras rezultativitātes rekordu un iemeta 28 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Sanantonio Spurs komandai izbraukumā ar 107:100 (21:25, 25:31, 27:20, 34:25) uzvarēt Sakramento Kings.

"Vienmēr patīkami spēlēt, kad bumba krīt grozā. Mēs šo spēli abos laukuma galos nesākām diez ko labi, bet cīnījāmies līdz galam un spēlējām visas 48 minūtes, ko treneris Gregs Popovičs mums vienmēr ir teicis," sarunā ar televīzijas kanālu Fox teica Bertāns.

Pašlaik 25 gadus vecajam Bertānam šī bija NBA karjeras rezultatīvākā spēle. Iepriekšējo rekordu viņš bija uzstādījis pagājušā gada 7.janvārī, kad pret Šarlotes Hornets latvietis iemeta 21 punktu.

Lai arī sezonas sākumā Bertāns tika pie ierobežota spēles laika, viņš šobrīd lieliski izmantojis vairāku vadošo Spurs basketbolistu prombūtni.

"Pārliecību cenšos saglabāt, darbojoties zālē un mēģinot izmest pēc iespējas vairāk metienu. Tas ir viss, ko varu darīt. Vēl, protams, man vienmēr ir jābūt gatavam mentāli, jāseko līdzi tam, ko laukumā dara komandas biedri, jābūt aktīvam uz rezervistu soliņa," uzskaitīja Bertāns. "To, ka šajā spēlē esmu sajutis ritmu, sapratu jau pēc pirmā realizētā trīspunktnieka. Zināju, ka pret garākiem pretspēlētājiem varu izmantot savas priekšrocības un doties caurgājienā vai arī atrast brīvus partnerus."

"Protams, situācija, kad dažādu iemeslu dēļ nevar spēlēt vairāki vadošie basketbolisti, nav vienkārša. Neatceros, kad es būtu tik daudz spēlējis vairākos mačos pēc kārtas," norādīja Bertāns.

Jauno gadu Bertāns iesācis sekmīgi, izmantodams sev dotās iespējas. Šī gada pirmajās piecās spēlēs viņš vidēji laukumā pavadītajās 26 minūtēs iemetis 10,8 punktus un izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas.

Spurs ar 28 uzvarām 42 spēlēs joprojām ieņem Rietumu konferences trešo vietu, kamēr Kings ar 13 panākumiem 39 mačos ir 12.pozīcijā.

Nākamo spēli Sanantonio vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Losandželosas Lakers.

Top komentāri

NAV VIENALGA
N
malaģec!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi