Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Butauts: Tā nebija spēle, kādu mēs šosezon vēlamies parādīt

"To, ko gribēju redzēt, īsti realizēt neizdevās. Jau rēķinājos, ka komanda nebūs līdz galam saspēlējusies. Jāņem vērā, ka sastāvu savācām gatavošanās posma laikā. Viens piebrauca ātrāk, cits vēlāk. Daži izlaida treniņus slimības dēļ, Tomass [Delininkaitis] vispār pievienojās pašā pēdējā brīdī," pēc VEF Rīga basketbolistu zaudējuma ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā Viļņas Lietuvos Rytas (71:80) teica rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts. Jau trešo sezonu pēc kārtas vefieši spēlēs Eiropas kausa izcīņā.

"Saspēlētības pietrūka. Tas nospēlēja savu lomu pie šodienas pretinieku agresīvās aizsardzības, viņu spēles stila. Bija grūti. Visu cieņu arī Lietuvos rytas komandai. Tā tiešām ir ļoti labi nokomplektēta komanda. Katrā pozīcijā ir pieredzējuši spēlētāji, ar Eirlīgas un visaugstākā līmeņa pieredzi. Zinājām, ka būs grūti, un tā arī bija. Protams, mums pietrūka spēka cīņā zem groza. Tas bija acīmredzami. Viņi to lieliski izmantoja. Nelīdzēja arī zonas aizsardzība. Zaudējām cīņu zem grozu. Pēc tam nācās spēlēt ne savu spēli. Redzējāt, ar kādu piecinieku spēlējām," sūkstījās R.Butauts.

"Beigās it kā bijām ļoti tuvu, taču nesavācām divas atlēkušās bumbas pie sava groza, viņiem iekrita trīspunktnieks pēc atsitiena pret stīpu. Ko padarīsi... Vēl ir sezonas sākums. Jāskatās uz priekšu, jāaizmirst šis zaudējums. Jau pēc nedēļas mums ir nākamā spēle VTB līgā. Ceru, ka šo laiku izmantosim, lai uzlabotu visu komandas spēli."

Komandai Viļņā zem groziem ļoti pietrūka gan savainotā Kaspara Bērziņa, gan nigērieša Gani Lavala. Garajā galā palikuši tikai jaunie - Anžejs Pašečņiks un Viktors Iļjins, kuriem vēl jākrāj pieredze. Butauts atklāj, ka Lavals atteicies doties uz turnīru Lietuvas galvaspilsētā.

"Tas bija viņa lēmums. Protams, kā treneris esmu ļoti neapmierināts ar viņa darbību pārbaudes spēlēs, taču tas bija viņš, kurš neieradās uz autobusu, kurš no Rīgas brauca uz Viļņu. Protams, to tā neatstāsim. Risināsim situāciju ar viņa aģentu, lai līgumu lauztu. Jā, tikai vakar pēcpusdienā uzzināju, ka Viļņā būs jāiztiek bez Lavala.
Pirms tam viņš trenējās, spēlēja pārbaudes spēles. Tas ir viņa lēmums. Konfliktu risināsim. Vai jāmeklē jauns spēlētājs. Šobrīd uz šo jautājumu nevaru atbildēt. Protams, kaut ko domāsim," situāciju ar Lavala neierašanos Viļņā komentēja treneris.

Sestdien notiks Eiopas kausa izcīņas apakšgrupu izloze. Tāpat vefieši šosezon jau ierasti startēs VTB Vienotās basketbola līgas turnīrā un LBL čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi