Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Butauts turpinās trenēt VEF Rīgu, klubs piedāvā līgumus latviešu basketbolistiem

Lietuvas speciālists Ramūns Butauts arī nākamajā sezonā būs "VEF Rīgas" galvenais treneris, un klubs vēlas noturēt visus savus spēcīgākos latviešu basketbolistus, kam piedāvāti jauni līgumi, aģentūrai**** BNS pastāstīja "VEF Rīgas" līdzdibinātājs Edgars Jaunups.

"VEF Rīgas" valde piektdien vienojās piedāvāt līgumus Kristapam Janičenokam, Sandim Vateram un Gatim Jahovičam, ar kuriem klubs vēlas turpināt sadarbību. Savukārt Dairim Bertānam un Kasparam Bērziņam jau ir spēkā esoši līgumi uz nākamo sezonu. No viesspēlētājiem "VEF Rīga" piedāvāja līgumu pagarināt Taileram Keinam un Artjomam Parahovskim.

Jaunups sagaida, ka pēc divām vai trim nedēļām kļūs skaidrs, kāda ir spēlētāju reakcija uz piedāvātajiem līgumiem. Kā pašlaik tālāku iespēju "VEF Rīga" izvērtē arī kāda Lietuvas izlases spēlētāja piesaistīšanu.

"VEF Rīgas" treneru štābā vietu līdzās Butautam saglabās Nikolajs Mazurs un Jānis Gailītis, kuriem galvenā trenera asistenta statusā pievienosies arī Uvis Helmanis, pastāstīja Jaunups.

Nākamajā sezonā "VEF Rīga" plāno spēlēt VTB Vienotajā līgā, Eirolīgas kvalifikācijā, no kurienes komanda, visticamāk, nonāks Eiropas kausa izcīņā, kā arī Latvijas Basketbola līgā (LBL). Baltijas Basketbola līgā "VEF Rīga" piedalīsies tikai gadījumā, ja klubam piedāvās vietu uzreiz izslēgšanas spēlēs, kā šopavasar Lietuvas spēcīgākajiem klubiem "Žalgiris" un "Lietuvos rytas", uzsvēra Jaunups.

"VEF Rīga" arī atbalstīs LBL izskanējušās ierosmes Eiropas kausu izcīņas dalībniekiem turnīrā iekļauties tikai vēlākā fāzē. Kamēr VTB līgā nav pilnas regulārās sezonas, "VEF Rīga" ir gatavs spēlēt LBL, paskaidroja Jaunups.

Kopīgi treniņi "VEF Rīgai" sāksies no 25.jūlija, savukārt Butauts darbu sāks jau 3.jūlijā. Iespēja vēlāk iekļauties komandas darbā būs basketbolistiem, kuri tiks iesaistīti Latvijas valstsvienības gatavošanās procesā startam Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas vasaras beigās sāksies Lietuvā.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" izcīnīja Latvijas čempionu titulu, kā arī kļuva par pirmo Latvijas klubu, kas spēlēja BBL finālā. Butauts komandas vadību pārņēma marta vidū no sava tautieša Rima Kurtinaiša, kurš ar "VEF Rīgas" piekrišanu pārcēlās uz Eirolīgā spēlējušo Krievijas klubu "Himki".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi