Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Latvijas basketbolisti dramatiskā cīņā pieveic Itāliju

Latvijas basketbolisti ceturtdien dramatiskā cīņā savā laukumā ar 69:68 pārspēja Itāliju Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē, izcīnot pirmo panākumu divās spēlēs.

Freimanis: Paveicās, ka uzvarējām

Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 4:0, tomēr cīņas turpinājumā itāļi neļāva mājiniekiem atrauties rezultātā. Pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts bija līdzīgs 14:14. Līdzīga cīņa turpinājās arī otrajā ceturtdaļā, tomēr itāļiem pēc precīza tālmetiena izdevās panākt vadību ar 22:20. 57 sekundes pirms puslaika beigām Bankevicam izdevās lielisks rezultatīvs caurgājiens ar sodu un atguva Latvijas izlasei vadību ar 32:31. Pēc tam divas spilgtas epizodes bija Ernesta Kalves izpildījumā. Vispirms viņš nobloķēja pretinieka metienu, bet tad uzbrukumā nopelnīja iespēju izpildīt divus soda metienus, no kuriem precīzs gan bija tikai viens. Pēdējās sekundēs itāļu tālmetiens nebija precīzs un Latvijas izlase devās atpūtā būdami vadībā ar 33:31.

Aizraujošā un saspringtā cīņā ritēja arī viss otrais puslaiks. Pirms pēdējās desmitminūtes Latvijas izlase bija vadībā ar 52:50. Rezultāts varēja būt lielāks, ja vien septiņas sekundes pirms ceturtdaļas beigām ar lieku kļūdu neizceltos Zaķis. Viņš izcīnīja atlēkušo bumbu, taču nepaskatījās tablo, un aizmeta bumbu pāri visam laukumam. Itāļi uzbruka, taču metiens pēdējā sekundē nebija precīzs.

Dramatiska bija cīņas galotne. Divas ar pusi minūtes pirms beigām Latvijai bija četru punktu pārsvars, taču itāļi divus punktus atguva, pēc tam latviešiem neizdevās gūt grozu no drošas situācijas, bet itāļi pēc tam panāca 66:66. Itāļi uzbruka, taču abas reizes latvieši ļoti labi aizsargājās. Strēlnieks 56 sekundes pirms beigām iemeta tālmetienu un panāca 69:66. Itāļi pieprasīja pārtraukumu, un 31 sekundi pirms beigām Belinelli tika apturēts ar sodu. Viņš gan realizēja tikai vienu no diviem metienim. Astoņas sekundes pirms beigām Zaķis uzbrukumā pārkāpa noteikumus, taču arī šoreiz veiksme bija Latvijas izlases pusē. Mančinelli pirmo soda metienu aizmeta garām, bet otrajā bija precīzs. Itāļi centās pēdējās sekundēs pārtvert bumbu, taču viņiem tas neizdevās un Latvijas izlase svinēja svarīgu uzvaru ar 69:68.

Vēl vienā grupas spēlē Melnkalne izcīnīja savu otro uzvaru, viesos ar 74:60 pārspējot Somiju.

x x x

Eiropas čempionāta kvalifikācija

Latvija 69:68 Itālija

Latvija: Kuksiks 12, Strēlnieks 11 + 5 AB, Freimanis 10 + 8 AB, Bankevics 9, Grafs 7, Zaķis 7, Sirsniņš 5, Bertāns 5, Jurevičus 2, Kalve 1, Bērziņš 1.

Itālija: Barņani 18, Mančinelli 14, Belinelli 14, Mondente 7, Gigli 6, Mastranci 5, Poeta 2, Krosariols 2.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi