Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Gailītis VEF Rīga basketbolistus vadīs vismaz līdz šīs sezonas beigām

Vietējais speciālists Jānis Gailītis Latvijas čempionvienības basketbolā VEF Rīga galvenā trenera amatā atradīsies vismaz līdz sezonas beigām, pavēstījusi vienības direktore Laila Spaliņa.

Kā zināms, pagājušajā piektdienā VEF Rīga, turpinot neveiksmīgo sezonas sākumu, Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē 81:89 piekāpās Ventspils komandai, kas 24 stundas vēlāk lika no amata atbrīvot galveno treneri Karlosu Fradi.

Uzreiz pēc tam VEF Rīga pavēstīja, ka turpmāk galvenā trenera pienākumus pildīs līdzšinējais Frades palīgs Jānis Gailītis, bet tagad Spaliņa apstiprināja, ka viņš amatā atradīsies vismaz līdz sezonas beigām.

Preses konferenci, kurā tiks sīkāk iepazīstināts ar jaunumiem klubā, VEF Rīga rīkos ceturtdien plkst.15 bārā The Left Door (Antonijas ielā 12). Tajā kopā ar Gailīti piedalīsies arī VEF Rīga valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons un padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Gailītis VEF Rīga komandā ir kopš tā atjaunošanas 2007.gada maijā - pirmās sezonas aizvadījis kā spēlētājs, 2010.gadā Gailītis kļuva par trenera asistentu skautinga jautājumos, bijis arī profesionālās basketbola skolas VEF Rīga galvenais treneris, vadījis Latvijas U-16 un U-18 jauniešu izlases.

Vienu no lielākajiem panākumiem līdzšinējā karjerā Gailītis guva 2014.gadā, kad viņa trenētā Latvijas U-16 izlase izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā.

Frade par VEF Rīga galveno treneri sāka strādāt vien pirms šīs sezonas, amatā nomainot Latvijas speciālistu Nikolaju Mazuru.

Tāpat kopš atjaunošanas VEF Rīga komandu trenējuši arī Valdis Valters, Rims Kurtinaitis un Ramūns Butauts.

Kā zināms, Spānijas speciālists Frade pirms kļūšanas par VEF Rīga galveno treneri bija strādājis ar Spānijas jauniešu izlasi un piecus gadus bijis iesaistīts darbā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Savukārt no 2013. līdz 2015.gadam viņš vadīja Eirokausos spēlējošo Sēkešfehērvāras Alba Fehervar komandu no Ungārijas, taču ar šo vienību viņam neizdevās izcīnīt nevienu titulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi