Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kehris pirms termiņa beigām atkāpsies no LBS prezidenta amata

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris pirms pilnvaru termiņa beigām atkāpsies no amata, ko saglabās ne vēlāk par rudeni.

Lēmumu ne vēlāk par 2010.gada rudeni pamest LBS prezidenta amatu Kehris paziņoja otrdien Rīgā Latvijas Basketbola savienības (LBS) biedru pilnsapulcē, aģentūru BNS informēja LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītājs Raimonds Zeps.

Kehris pretendē uz Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA-Eiropas) prezidenta amatu, taču neatkarīgi no panākumiem cīņā par jauno posteni viņš pametīs LBS prezidenta amatu, paskaidroja Zeps. Vai Kehri ievēlēs par FIBA-Eiropas prezidentu, kļūs zināms šogad maijā.

Ja Kehris iemantos jaunu amatu, viņš pārstās būt LBS prezidents, jo abu pienākumu savienošana nav iespējama, klāstīja Zeps. Ja arī Kehris par FIBA-Eiropas prezidentu nekļūs, viņš tik un tā ir nolēmis ne vēlāk par rudeni vairs nebūt LBS vadībā.

Uzrunā pilnsapulces biedriem Kehris pauda cerību, ka uz LBS prezidenta amatu būs vairāki spēcīgi pretendenti, kas palīdzētu nodrošināt Latvijas basketbola attīstību nākotnē.

Kehri atkārtoti par LBS prezidentu uz četriem gadiem ievēlēja 2007.gada 19.septembrī, tādējādi viņš no amata aizies ne vēlāk kā aptuveni gadu pirms pilnvaru termiņa beigām.

2008.gada rudenī opozīcija LBS ārkārtas pilnsapulcē panāca uzticības balsojumu par Kehra palikšanu amatā, taču viņš pārbaudījumu izturēja un turpināja pildīt LBS prezidenta pienākumus.

Prasību sasaukt LBS biedru ārkārtas sapulci LBS tā laika ģenerālsekretāram Edgaram Jaunupam iesniedza sporta klubs "Barons", sporta klubs "Cēsis", Gulbenes olimpiskais klubs "Buks", basketbola klubs "Liepājas Lauvas" un SIA "3 pret 3". Sapulces ierosinātāji pauda, ka LBS Kehra vadībā nav spējīga profesionāli ilgtermiņā organizēt basketbola dzīvi Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi