Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kehris: U-20 basketbola izlase - otrā nopelniem bagātākā Latvijas komanda

Pievienojoties plašam sveicēju lokam, Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris bronzas medaļas U-20 Eiropas čempionātā (EČ) guvušo sieviešu izlasi trešdien nodēvēja par otro visu laiku nopelniem bagātāko nacionālo basketbola komandu.Īpašā pasākumā Rīgā Latvijas U-20 izlases basketbolistēm pateicības vārdus veltīja Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs un satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kā arī Liepājas mērs Uldis Sesks un "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) prezidents Juris Binde.

Apsveikuma vēstuli basketbola izlasei atsūtīja Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš pateicās komandai par sagādātajiem prieka pilnajiem brīžiem un pauda cerību uz jaunām spožām uzvarām nākotnē.Izglītības un zinātnes ministrijas atzinības rakstu saņēma U-20 izlases basketbolistes, izlases treneri Mārtiņš Zībarts un Mudīte Zandere, komandas konsultants Gundars Vētra, kā arī komandas medicīniskais un tehniskais personāls. Atzinības raksts tika arī Liepājas domei, LBS un LMT.Kehris uzsvēra, ka U-20 sieviešu izlase ir pelnījusi otrās panākumiem bagātākās Latvijas komandas titulu, jo jau trešajā EČ pēc kārtas tā spējusi izcīnīt bronzas medaļas. Augstāk Kehris ierindo Pekinas olimpiskajās spēlēs startējušo sieviešu valstsvienību, bet vīriešu izlasei LBS prezidents atvēl 3.vietu, paskaidrojot, ka tai sevi vēl jāpierāda. Kehris uzsvēra, ka savās mājās komandai spēlēt vienmēr ir grūtāk, taču U-20 izlase Liepājā lieliski tika galā ar spriedzi un iepriecināja daudzos līdzjutējus ar bronzas godalgām."Pēc maniem kritērijiem, Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase ar trešo [EČ] bronzu pēc kārtas ir stabili otrā nopelniem bagātākā Latvijas izlase," uzsvēra Kehris.LBS prezidenta atzinību izpelnījās arī "Viasat" televīzija, kas rādīja U-20 izlases spēles "Viasat Sport Baltic" kanālā. Kehris gan pauda cerību, ka nākotnē basketbola spēles varēs redzēt ne tikai satelītu šķīvju īpašnieki, kuru skaits U-20 EČ dēļ esot jūtami pieaudzis.Bijušais basketbolists Gerhards

Liepājā aizvadītās basketbola spēles nodēvēja par nervu sistēmas stabilitātes pārbaudi, piebilstot, ka U-20 EČ rīkošanā ieguldītie finanšu līdzekļi nav samērojami ar izlases sniegtajām pozitīvajām emocijām. Viņš novēlēja spēlētājām pirmām kārtām saglabāt mērķtiecību pēc uzvarām, jo meistarību varot palielināt.

Savulaik basketbolu spēlējusī Koķe uzsvēra, ka LBS ir Latvijā vienīgā sporta veida federācija, kas augstākā līmeņa sacensības organizē arī ārpus Rīgas, tādējādi piesaistot sporta veidam vairāk jauno talantu. U-20 basketbola izlase 15.augustā būs gaidīta pieņemšanā pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska, un Koķe solīja, ka komanda saņems visas tai pienākošās prēmijas par veiksmīgu startu EČ.

Sponsoru uzņēmuma LMT prezidents Binde izlases spēlētājām uz gadu dāvināja bezmaksas sarunas LMT mobilo sakaru tīklā, kā arī bezmaksas internetu telefonā un ielūgumus uz baletu "Apburtā princese" Nacionālajā operā. Dāvanas un laba vēlējumus basketbolistēm veltīja arī Liepājas mērs Sesks.

Bronzas medaļnieces uz pasākumu bija ieradušās kuplā skaitā un labā noskaņojumā, novēroja aģentūra BNS. Smaidīgās spēlētājas ar pozitīvām emocijām aktīvi sekoja līdzi uz liela ekrāna rādītajiem EČ spilgtāko epizožu atkārtojumiem, kas bija apkopoti atsevišķi katrai spēlētājai.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu U-20 izlase pagājušās nedēļas nogalē Liepājā izcīnīja bronzas medaļas, vienīgos zaudējumus turnīrā piedzīvojot pret čempionvienību Krieviju un sudraba laureātēm spānietēm. Vairākas U-20 izlases basketbolistes pretendē arī uz iekļūšanu sieviešu valstsvienībā dalībai EČ kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi