Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Uzbrukuma līdera lomai turnīrā Klaipēdā pieteicās Dairis Bertāns (att.), kuram gan neizdevās spēlē pret Gruziju pēdējās sekundēs panākt izlīdzinājumu ar soda metieniem

Klaipēdā vairākas mācības

Divi zaudējumi pārbaudes turnīrā Klaipēdā Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībā netika uzņemti kā traģēdija, bet neveiksmes pret Gruziju (69:73) un Poliju (76:80) norādīja uz trūkumiem komandas pašreizējā spēlē. Lielākās bažas sagādāja biežās kļūdas, svārstības snieguma stabilitātē un balansa trūkums uzbrukumā. Ainara Bagatska vadītā komanda turpinās treniņus Rīgā, kur tai pievienosies Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Jānis Strēlnieks un Ojārs Siliņš.

Basketbolisti Klaipēdā vispirms nenosargāja desmit punktu pārsvaru un zaudēja Gruzijai, kas, spēlējot bez NBA čempiona Zazas Pačulija, beigās uzvarēja turnīrā, bet cīņā par trešo vietu teju atspēlēja astoņpadsmit punktu deficītu, tomēr galu galā piekāpās arī Polijai. 

Vēl pirms došanās uz Klaipēdu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis uzsvēra, ka gala iznākumam šajās spēlēs netiks pievērsta liela uzmanība, tomēr pret Lietuvu gan būtu noderīgi spēlēt, lai uz spēcīga konkurenta fona pretinieku laukumā vēl labāk novērtētu savu sniegumu. Diemžēl šoreiz ceļi ar dienvidu kaimiņiem nekrustojās. "Katrā statistikas ailē izpaudās tas, ka visi kopā esam bijuši tikai dažus treniņus," treneris atgādināja, ka tikai nedēļas sākumā komandai pievienojās Dairis Bertāns un Jānis Timma, turklāt vēl bija jāiztiek bez vairākiem potenciāliem līderiem. Tas ietekmēja sapratni laukumā un veicināja biežas kļūdas, bet precizitāte metienos (pret Gruziju 17/34 2 p., 6/29 3 p.; pret Poliju 18/26 2 p., 8/33 3 p.) uzlabosies tad, kad spēlētāji sasniegs labāku sportisko formu. Tiesa, treneri neapmierināja tas, cik bieži spēlētāji izšķīrās par uzbrukumu no distances tā vietā, lai pacenstos tikt tuvāk grozam. "Uzbrukumā bumba it kā kustējās labi, tomēr vēl jātiek vaļā no ilūzijas, ka uzvaru izdosies izcīnīt ar tālmetieniem. Ir svarīgi, lai bumbas divas trīs reizes «pataustītu» pretinieku soda laukumu un uzbrukums būtu sabalansēts," Latvijas Basketbola savienības mājas lapā citēts Bagatskis.

Spēlē pret Poliju treneris atzinīgi novērtēja spēles pirmās un pēdējās septiņas minūtes, bet pārējo nodēvēja par katastrofu, par kuras iemesliem esot jātiek skaidrībā katram pašam un visai komandai kopā. "Pirmajā puslaikā bija četrpadsmit kļūdu, no kurām lielākā daļa – muļķīgas. Steidzamies, nepamatoti gribam jau pēc pirmās iespējas saasināt situāciju. Poļi nekavējās to izmantot, un tā mēs viņiem uzdāvinājām vismaz sešpadsmit punktu."

Šajā cīņā mikrotraumas dēļ malā palika Kristaps Janičenoks, taču viņš būšot gatavs turpināt gatavoties finālturnīram Stambulā. Turnīrs Lietuvā bija pēdējais Latvijas komandas izbrauciens pirms došanās uz Eiropas čempionātu, jo pēdējās piecas pārbaudes spēles paredzētas Arēnā Rīga, kur 11. augustā vēlreiz būs jāspēlē pret Poliju, 19. un 20. augustā būs cīņas pret Lietuvu un Rumāniju, bet 20. un 24. augustā gatavošanos noslēgs spēles pret Čehiju. "Pēc visu kandidātu pievienošanās būsim jaudīgāki, bet vēl būs vajadzīgs laiks, lai šo jaudu iemācītos pareizi izmantot," tuvāko treniņu uzdevumu ieskicēja Bagatskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi