Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kuruca pārstāvētā Nets paraksta trīs gadu līgumu ar Levertu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas Nets, kuras rindās spēlē arī Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, parakstījusi trīs gadu līgumu ar 2016. gada drafta ceremonijā izvēlēto basketbolistu Kerisu Levertu.

Spēlētāja jaunais trīs gadu līgums stāsies spēkā no 2020./21. gada sezonas, bet viņa atalgojums līdz 2023. gadam no 16,2 miljoniem ASV dolāru (14,5 miljoniem eiro) pieaugs līdz 18,8 miljoniem (nepilniem 17 miljoniem eiro).

Līdz ar 25 gadus vecā spēlētāja jauno līgumu, teju vai katram Nets rīcībā esošajam spēlētājam ir noslēgti līgumi, tostarp lielākajām zvaigznēm Kairijam Ērvingam, Kevinam Durantam, Deandrē Džordanam, kā arī Spenseram Dinvidijam.

No vadošajiem spēlētājiem līgums nākamsezon noslēdzas Džo Herisam un Džeretam Alenam, kurš patlaban spēlē ar debitanta kontraktu. Tikmēr Kurucam ar komandu ir spēkā esošs līgums līdz 2021./22. gada sezonai.

Savukārt, kā raksta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, Nets lēmums noslēgt ilgtermiņa līgumu ar spēlētāju bijis pavisam loģisks, jo Leverts trijās sezonās NBA demonstrējis zvaigznes cienīgu sniegumu, lai arī pērn viņš nospēlēja vien nedaudz vairāk nekā pusi sezonas (42 spēles), jo iedzīvojās potītes savainojumā. Apskatnieks min, ka tieši talantīgais Leverts bijis viens no iemesliem, kāpēc komandai starpsezonā izdevās piesaistīt abas superzvaigznes Durantu un Ērvingu.

Pirms gūtās traumas Leverts pērn vidēji spēlē izcēlās ar 18,4 punktiem, bet vēlāk piecos izslēgšanas mačos viņš vidēji spēlē izcēlās ar 21 punktu. Kopumā aizvadītajā sezonā spēlētājs caurmērā mačā guva 13,7 punktus, izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas un 3,8 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Ja Nets līdz sezonas sākumam - 21. oktobrim - nebūtu noslēgusi līgumu ar Levertu, viņš nākamā gada 30. jūnijā kļūtu par ierobežoti brīvo aģentu.

Levertu 2016. gadā ar kopējo 20. numuru drafta ceremonijā izraudzījās Indianas Pacers, kas īsi pēc tam viņu aizmainīja uz Nets, pretim saņemot Tadeusu Jangu. Tolaik šis darījums tika uzskatīts par ļoti riskantu, jo spēlējot koledžā Leverts pārcieta trīs kājas kaulu lūzumus.

Nets 2020./21. gada sezonas algu sarakstos jau sasniegusi 121 miljona dolāra (nepilnu 109 miljonu eiro) atzīmi, kas nozīmē, ka komandai, noslēdzot līgumu ar tās līderiem Herisu un Taurīnu Prinsu, būs jāmaksā greznības nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi