Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas basketbolistēm liela uzvara pār Poliju

Latvijas basketbolistes svētdien ar pārliecinošu uzvaru uzsāka dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā, Liepājā apspēlējot Polijas izlasi ar 86:52.

Tik daudz punktu Latvijas basketbola izlase finālturnīros vēl nebija guvusi. Iepriekšējais rekords tika sasniegts 2005.gadā spēlē ar Turciju (81:78). Līdz otram rekordam - vismazāk ielaisti punkti - pietrūka tikai mazliet. Pašreizējais rekords uzrādīts 2007.gada turnīrā ar Lietuvu (76:46).

Latvijas izlases pamatsastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Liene Jansone, Zane Tamane, Zane Eglīte un Gunta Baško.

Jau pirmajā metienā Jēkabsone-Žogota atklāja rezultātu. Cieša aizsardzība neļāva polietēm izpildīt precīzu tālmetienu. Sekoja ātrais pretuzbrukums un Baško guva brīdi divus punktus. Pēc brīža vēlreiz divi ātrie uzbrukumi (Jēkabsone-Žogota un Tamane) un jau - 8:1. Kad polietes atkal nespēja gūt grozu un aizsardzībā bija spiestas apturēt Latvijas ātro uzbrukumu tikai ar sodu, Polijas izlase pieprasīja minūtes pārtraukumu.

Mājinieces aizsardzībā sedza pretinieces individuāli, radot viņām neērtības saspēlē un neļaujot izpildīt brīvus metienus. Pretinieces arvien vairāk sāka nervozēt, jo ilgāku laiku tika iespiestas savā aizsardzības zonā. Tikai sestajā minūtē polietēm izdevās gūt nākamos punktus (12:3). Polietes mazliet iespēlējās, jo spēles temps mazinājās. Taču pēc dažu punktu atgūšanas tūliņ viņu centieni tika atkal apturēti ar ciešu individuālu aizsardzību.

Otro ceturtdaļu polieties iesāka ar krietni aktīvāku spēli aizsardzībā, vairs neveltot galveno uzmanību Jēkabsonei-Žogotai. Latvijas komanda uz brīdi atbildēja ar presingu jau no Polijas laukuma gala līnijas, bet uzbrukumā visbiežāk ar plašu spēli izārdīja pretinieču aizsardzību. Pēc Eglītes tālmetiena, Baško sekmīgiem izgājieniem un Jansones ātrā uzbrukuma Latvijas izlase pirmoreiz pārsniedza 20 punktu pārsvaru - 36:14.

Perioda pēdējās minūtēs polietes cieši sedza pretinieces un tas deva rezultātu - Latvijas komanda pieļāva dažas kļūdas, kas polietēm ļāva nedaudz samazināt rezultātu. Pašā galotnē atkal tika nospēlēts ļoti veiksmīgi aizsardzībā un uzbrukumā, atpūtā ejot ar 20 punktu pārsvaru - 42:22.

Otrais puslaiks sākās ar precīzu Jēkabsone-Žogotas pustālo metienu, taču tobrīd neveiksmīgi potīti izmežģīja Polijas izlases līdere Agņeška Bibržička, kas tika nonesta no laukuma. Pēc pāris minūtēm, kad mājnieču pārsvars sasniedza 21 punktu (48:27), treneris Zvirgzdiņš nomainīja pamatsastāva spēlētājas, dodot iespēju uzspēlēt rezervistēm.

Temps mazinājās, polietes spēlēja plašāk, latvietes biežāk kļūdījās un pārkāpa noteikumus, taču galvenokārt ar Baško pūliņiem uzbrukumā izdevās droši sargāt iekrāto pārsvaru. Lielāko pārsvaru mājinieces ieguva ar precīzo Putniņas metienu pēdējā sekundē - 62:37.

Pēdējo desmitminūti polietes iesāka ļoti neveiksmīgi - noskriets un pārkāpums uzbrukumā, neuzmanīga spēle aizsardzībā. To izmantoja mājinieces un nepilnas astoņas minūtes pirms beigām ieguva 30 punktu pārsvaru - 67:37. Tādēļ pēdējās minūtēs laukumā bija tikai rezervistes, dodot izlases līderēm atpūtu. Lieliski spēlē iesaistījās jaunā Sabīne Niedola, kas enerģiski cīnījās par katru atlēkušo bumbu un uzbrukumā guva astoņus punktus.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs pirmdien plkst. 21.15 ar Ungāriju.

x x x

Eiropas čempionāta finālturnīrs

Latvija 62:37 Polija
(24:12, 18:10, 20:15, 24:15)

Latvija: Jēkabsone-Žogota 20, Baško 18, Tamane 10, Niedola 8, Jansone 6, Eglīte 5, Tāre 4, Kārkliņa 4.

Polija: Kobrina 15, Mielošžinska 7, Bibržička 6, Lečejevska 6, Zurovska 4, Valiha 3, Skobele 3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi