Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas U-16 basketbolistes cīņā par devīto vietu Eiropas čempionātā zaudē Turcijai

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Itālijas pilsētā Udīnē notiekošā Eiropas čempionāta cīņā par devīto vietu ar 56:60 (15:20, 14:15, 9:15, 10:18) piekāpās vienaudzēm no Turcijas, tādējādi turnīru noslēdzot desmitajā pozīcijā.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās bija Aleksa Gulbe, kura guva 14 punktus un savāca septiņas atlēkušās bumbas. Tikmēr pa astoņiem punktiem iemeta Nikola Ozola, Māra Mote un Līga Golovko.

Savukārt pretiniecēm 12 punktus guva Goksena Fitika.

Spēles sākumā noritēja aktīva cīņa par vadību, ko ieguva Turcijas basketbolistes, kurām otrās ceturtdaļas sākumā piederēja desmit punktu pārsvars (25:15). Tiesa, ceturkšņa vidū pēc izrāviena 12:1 latvietes pārņēma vadību (27:26), tomēr pirmo puslaiku viņas zaudēja ar rezultātu 29:35.

Otrajā puslaikā turcietes vēlreiz mēģināja atrauties un pretinieču pārsvars vairākas reizes sasniedza 16-17 punktus. Ceturtajā ceturtdaļā latvietes sāka pakaļdzīšanos un pusminūti pirms finālsvilpes pietuvojās līdz mīnus trim punktiem (54:57). Tomēr atlikušajā laikā Latvijas meitenes nespēja atspēlēties un piedzīvoja zaudējumu.

LETA jau vēstīja, ka C apakšgrupas pirmajā spēlē latvietes ar 45:58 piekāpās Čehijai, bet otrajā mačā ar 70:61 pārspēja Serbiju. Savukārt noslēdzošajā cīņā otrdien Latvija ar 56:61 zaudēja Baltkrievijai.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs Latvija apakšgrupas kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, kas tai astotdaļfinālā pretiniekos deva D apakšgrupas otro spēcīgāko izlasi Horvātiju, kam gan nācās piekāpties ar 49:53. Savukārt ceturtdaļfināla mačā par 9.-16.vietu Latvijas jaunās basketbolistes ar 58:32 sagrāva Portugāli, tādējādi saglabājot arī vietu Eiropas meistarsacīkšu elites divīzijā, bet nākamajā duelī pusfinālā par 9.-12.pozīciju latvietes ar 68:65 pārspēja Krieviju.

Tikmēr Turcija apakšgrupu turnīrā zaudēja visās trijās spēlēs - 60:77 pret Lietuvu, 47:75 pret Itāliju un 54:67 pret Krieviju. Pēcāk sekojošajā astotdaļfināla mačā turcietes ar 43:63 piekāpās arī Vācijai, kamēr duelī par 9.-16.vietu viņas guva pirmo uzvaru un ar 66:53 pārspēja Zviedriju. Savukārt pusfinālā par 9.-12.pozīciju ar 63:56 tika pārspēta arī Ungārija.

Šogad Eiropas jaunatnes čempionāti risinās pēc jaunas formulas - pirmajā posmā komandas aizvadīja pa trim spēlēm, bet pēc tam visas spēlēja astotdaļfinālā. Turpinājumā šo maču uzvarētāji cīnīsies par pirmo līdz astoto vietu, bet zaudētāji - par devīto līdz sešpadsmito. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu A divīzijā.

Latvijas izlases sastāvā bija iekļautas septiņu basketbola skolu - Cēsu, Daugavpils, Jūrmalas, Liepājas, Saldus, "Rīga"/"Rīdzene" un "Rīga"/TTP - audzēknes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi