Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas U-16 basketbolistes zaudē Baltkrievijai; EČ astotdaļfinālā pret Horvātiju

Latvijas U-16 meiteņu basketbola komanda Itālijas pilsētā Udīnē Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra noslēdzošajā spēlē ar 56:61 (11:14, 20:12, 16:25, 9:10) piekāpās Baltkrievijai.

Rezultatīvākās Latvijas izlasē bija Māra Mote un Līgai Golovko, kuras guva desmit punktus, astoņi punkti un 11 atlēkušās bumbas Laurai Melderei, bet seši punkti un 12 bumbas zem groziem Aleksai Gulbei.

Savukārt pretiniecēm Ksenija Malaška guva 23 punktus, savāca 20 atlēkušās bumbas un pārtvēra septiņas piespēles.

Mača sākums labāks padevās Latvijas izlases meitenēm, kuras pirmajās piecās minūtēs sameta desmit punktus, bet ielaida tikai trīs. Tiesa, turpinājumā latvietes piecas minūtes neguva punktus, kā dēļ ceturtdaļu zaudēja ar 11:14. Otrās ceturtdaļas sākumā notika aktīva cīņa par vadību, ko ieguva latvietes.

Turpinājumā Latvijas meitenes noturēja pārsvaru septiņu līdz astoņu punktu robežās, taču trešajā ceturtdaļā pretinieces pamazām sāka iedzīt un ceturkšņa vidū izvirzījās vadībā ar rezultātu 41:40. Vēl dažas minūtes Latvijas basketbolistes spēja noturēties pretī baltkrievietēm, tomēr pretinieces pakāpeniski palielināja savu pārsvaru. Pamatlaika izskaņā latvietēm izdevās pietuvoties līdz mīnus četriem punktiem (56:60), tomēr tika piedzīvots zaudējums.

Kā uzskata izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks, zaudējums piedzīvots pelnīti, jo latvietes laukumā negāja kā uz pēdējo izšķirošo cīņu.

"Pretinieču nenovērtēšanai nebija nekāda iemesla. Baltkrievietes pārliecinoši uzvarēja Serbiju, video bija redzams, ka tā ir laba komanda ar meistarīgām spēlētājām. Īpašu uzmanību pievērsām viņu līderu spēles niansēm, tomēr Malaškai ļāvām gūt 23 punktus, turklāt no pozīcijām, kurās viņai nedrīkstējām ļaut rīcības brīvību," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Mājenieku.

Tāpat treneris uzsver, ka Latvijas basketbolistes neizpildīja spēles plānu aizsardzībā.

"Nebijām pietiekami agresīvi, ļaujot pretiniecēm samērā brīvi saņemt bumbu. Nekvalitatīvi izmantojām presingu. Toties neapdomīgi tika sapelnītas piezīmes. Patiesībā soda metieni ir vienīgais aspekts, kurā Baltkrievijas izlasei bija izteikts pārsvars. Metienu precizitāte bija apmēram vienāda, bet cīņā pie groza pat uzvarējām. Pēc otrās spēles priecājāmies, ka kļūdu skaita ziņā esam starp visakurātākajām komandām čempionātā, bet šodien sasniedzām antirekordu - 22 kļūdas. Tehniskais brāķis un nepareizi lēmumi. Nedomāju, ka pie vainas ir fiziskais nogurums, jo liels spēles laiks ir tikai Mārai Motei," secināja Mājenieks.

Izlases vadītājs arī uzsvēra, ka iepriekšējās spēlēs vērotā pozitīvā dinamika šodien bija apstājusies.

"Jā, trešās ceturtdaļas sākumā panācām pat 11 punktu pārsvaru, taču nepiedodami viegli to atdevām. Galotnē ar presingu saasinājām spēli un atjaunojām intrigu, taču atkal neizmantojām iespējas uzbrukumā. Mēs, treneri, varam parādīt un ieteikt, bet meitenēm arī pašām jāspēj noskaņoties nopietnai cīņai, bez kādas Eiropas čempionātā uzvarēt nevar. Viela pārdomām ir daudzām, jāizdara pareizi secinājumi," komentēja Mājenieks.

''Trešdien astotdaļfinālā ar Horvātiju būs jāspēlē daudz agresīvāk, vienlaikus nepieļaujot kļūdas. Horvātijai ir pagara komanda ar vienu izteiktu centra spēlētāju, kas tomēr nav tik gara kā serbiete. Viņas cenšas spēlēt ātri un agresīvi, taču ne vienmēr sanāk. Ir problēmas ar metienu precizitāti un presinga pārvarēšanu, kuras centīsimies izmantot.''

LETA jau vēstīja, ka pirmajā spēlē latvietes ar 45:58 piekāpās Čehijai, bet otrajā mačā ar 70:61 pārspēja Serbiju. Tikmēr Baltkrievija ar 92:76 pārspēja Serbiju, bet ar 46:79 zaudēja Čehijai.

Līdz ar to C apakšgrupā divas uzvaras divās spēlēs izcīnījusi Čehija, bet tikpat panākumu trīs mačos ir Baltkrievijai. Viena uzvara trīs spēlēs ir Latvijai, bet Serbija piedzīvojusi zaudējumus abās aizvadītajās spēlēs.

Astotdaļfinālā Latvijai būs jāspēlē pret D apakšgrupas otru spēcīgāko komandu Horvātiju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi