Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Latvijas U-16 basketbolisti Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā kapitulē francūžiem

Latvijas U-16 vīriešu basketbola izlase trešdien Grieķijā cieta smagu zaudējumu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvijas jaunie basketbolisti ar rezultātu 41:66 (13:18, 9:19, 11:19, 8:10) zaudēja francūžiem un turnīrā cīnīsies par piekto līdz astoto vietu.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Ričards Aizpurs, pa sešiem punktiem bija Gustavam Vilkšķērstam un piecas atlēkušās bumbas izcīnījušajam Kristeram Ozeram, bet astoņas bumbas zem groziem savāca Gunārs Grīnvalds.

Francūžiem 22 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Kameronam Uindo.

"Bija liela vēlme tikt tālāk, bet šoreiz tā nerealizējās darbos un varēšanā," Latvijas izlases galvenā trenera Edija Šlesera teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Viņš bilst, ka teorijā uzdevumi aizvadītajā mačā šķita vienkārši. Bija zināms, ka Francijas basketbolisti aizsardzībā cenšas darboties aktīvi, un plāns bija sargāt bumbu, izvairīties no kļūdām un ar kārtīgu cīņu censties kompensēt pretinieku pārsvaru atlētismā.

"Nekas no tā neizdevās. Pretinieki parādīja, kā esam strādājuši treniņos, attīstot tehniku, fizisko spēku, ātrumu darbībās un domāšanā," saka Šlesers.

Treneris uzsver, ka komandai priekšā ir vēl divas vērtīgas spēles, kuras var izmantot, lai mācītos, vienlaicīgi cīnoties par uzvaru un iespējami augstāku vietu. Viņš arī bilst, ka atelpas diena ļaus atjaunot enerģiju un entuziasmu komandā.

Piektdien Latvijas kadeti ar 90:85 pieveica Turciju, sestdien ar 59:89 zaudēja Spānijai, bet svētdien ar 70:54 apspēlēja Somiju, A grupā ieņemot otro vietu. Otrdien astotdaļfinālā ar Latvija ar 75:68 pieveica Vāciju.

Iepriekšējās cīņās Francija C grupā ar vienādu rezultātu 74:49 pieveica Gruziju un Poliju un ar 99:66 - Slovēniju, bet astotdaļfināla spēlē otrdien ar 90:59 pārspēja Horvātiju.

Sagatavošanās posmā Latvijas komanda, variējot sastāvu, pārbaudes spēlēs divreiz pieveica Ukrainas komandu (117:72 un 77:53), Baltijas kausa izcīņā Kauņā Latvijas komanda zaudēja Lietuvai (77:105) un Turcijai (75:79) bet ar 82:67 pārspēja Igaunijas kadetus. Pārbaudes spēlēs Rīgā tika uzvarēta Gruzijas (76:62), Izraēlas (98:91) un Vācijas (82:76) komandas.

Eiropas U-16 čempionāts Iraklijā norisināsies līdz 17.augustam.

U-16 izlases galvenajam trenerim Edijam Šleseram palīdz treneri Sandis Buškevics un Normunds Lišiks, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Latvijas U-16 vīriešu basketbola izlases spēlētāji:

Raivo Kudrajvcevs ("Rīga"/DSN), Bruno Jēkabsons ("Rīga"/DSN - "Barcelona", Spānija), Ralfs Aleksandrovs, Niklāvs Veselovs, Rets Eduards Veinbergs (visi - Gulbenes BJSS), Krists Kristers Ozers, Kārlis Aumeisters (abi - Bertānu VBS), Gunārs Grīnvalds (BJBS "Rīga" - Madrides "Real", Spānija), Ričards Aizpurs (Gulbenes BJSS - "Stellazzurra Roma", Itālija), Markuss Tēbelis, Rihards Čerņevskis, Gustavs Vilšķērsts (visi - Mārupes NSS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ātruma cilts: vai Leonardo da Vinči ir automobiļa tēvs

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots apmeklē izstādi Leonardo da Vinči mašīnas Rīgas Motormuzejā un izmēģina ģēnija izgudrojumu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi