Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LBL elastīgi reaģēs uz basketbola klubu maksājumu problēmām

Latvijas Basketbola līga (LBL) elastīgi reaģēs uz klubu iekavēto maksājumu problēmām un nesteigsies pieprasīt bankrotus, aģentūrai BNS trešdien teica LBL direktors Jānis Janševics.

Tāpat kā citās sfērās, arī basketbolā vieniem klubiem situācija ir labāka nekā citiem, un daļa maksājumu ir iekavējušies, stāstīja Janševics. "Taču situācija kopumā nemaz nav tik melna. Ir tikai atsevišķas kavēšanās," viņš piebilda, norādot, ka LBL ir jāpārcieš pašreizējā situācija.

""ASK Rīgai" galu sludināja jau pirms gadu mijas, bet tagad ir marts, un komanda joprojām spēlē", klāstīja LBL direktors. Viņš sagaida, ka LBL čempiona noteikšanā izšķirošais būs sportiskais faktors, lai gan vismaz teorētiski nevarot izslēgt iespēju, ka ne visi sezonu sākušie klubi to arī pabeigs. Labākā situācijā ir tie klubi, kas jau pirms sezonas sākuma apjauta jaunās ekonomiskās realitātes un laikus bija gatavi situācijas izmaiņām, atzina Janševics.

Taču ne jau tikai Latvijas basketbolā ir finanšu problēmas, atgādināja Janševics. Maskavas CSKA sieviešu basketbola komanda sezonas vidū uz brīdi izstājās no Eirolīgas, bet Lietuvā Kauņas "Žalgiris" nonāca finansiāli neapskaužamā situācijā un zaudēja visus viesspēlētājus. Ja Latvijā problēmas ir dažus gadus veciem klubiem, tad Lietuvā sašūpojās valsts leģenda un lepnums, sprieda LBL direktors.

Var izveidoties situācija, ka kāds no LBL vai Baltijas Basketbola līgas (BBL) klubiem nākamgad šajā līmenī vairs nespēlēs, taču tas vēl nenozīmē šī kluba bojāeju, paskaidroja Janševics. Klubi iemācīšoties vairāk taupīt gan uz spēlētāju, gan citu izdevumu rēķina. Klubiem arī būs iespēja racionālāk izsvērt, kādos turnīros spēlēt.

Daļa LBL klubu vēl nav pilnībā norēķinājušies par dalību turnīrā un spēlētāju licencēm, lai gan maksājumi bija jāveic jau pagājušā gada decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi