Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

LBS prezidentu Voinu lūdz aizliegt BK Jelgava dalību turnīros līdz saistību nokārtošanai

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentam Valdim Voinam klubu strīdā par tiesību pārmantošanu lūgts aizliegt BK "Jelgava" dalību Latvijas Basketbola līgas (LBL) un Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīros līdz saistību nokārtošanai.

BK "Zemgale" vadītāji un biedri nosūtīja Voinam vēstuli, kurā aicina liegt BK "Jelgava" dalību jebkurā LBS rīkotā čempionātā un BBL, kamēr klubs nav nokārtojis saistības ar BK "Zemgale", aģentūru BNS ceturtdien informēja BK "Zemgale" pārstāvji. Vēstulē pausta neizpratne par BK "Jelgava" dalību LBL pirmās un otrās divīzijas turnīros, jo BK "Zemgale" nav devusi atļauju basketbolistiem pārstāvēt citu klubu.

"Nav saprotams, kā klubs, kurš nekad nav piedalījies nevienās LBS rīkotās sacensībās, var spēlēt LBL1 un LBL2, kas ir augstākais Latvijas nacionālo čempionātu līmenis," teikts vēstulē.

BK "Zemgale" 2010./2011.gada sezonas beigās, nonākot finanšu grūtībās, nespēja laicīgi norēķināties ar spēlētājiem, tādēļ pieņēma BK "Jelgava" valdes priekšsēdētāja Ulda Krūklīša priekšlikumu pārņemt saistības, pretim dodot tiesības noslēgt līgumus ar BK "Zemgale" spēlētājiem, kā arī pārņemt BK "Zemgale" tiesības dalībai LBL un BBL. Taču BK "Jelgava" sagatavoto vienošanos nav parakstījis. BK "Zemgale" vadība uzskata, ka, tāpat kā LBS, ir maldināta, bet BK "Jelgava" nolūks bijis nepildīt saistības pret BK "Zemgale" spēlētājiem un treneriem.  

Savukārt LBL direktors Edgars Abrams aģentūrai BNS pauda pārliecību, ka divu klubu vietēja mēroga konflikts ir nesamērīgi sakāpināts. Viņš pastāstīja, ka BK "Jelgava" LBL nokārtoja BK "Zemgale" parādus, lai gan varēja to nedarīt, un LBL pret BK "Jelgava" nav nekādu pretenziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi