Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Lebrons un Bronijs Džeimsi kļūst par NBA vēsturē pirmo kopā spēlējušo tēva un dēla duetu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Lebrons Džeimss svētdien Palmdezertā Losandželosas "Lakers" sastāvā devās laukumā kopā ar dēlu Lebronu Džeimsu, kurš tiek saukts par Broniju, kļūstot par pirmo tēva un dēla duetu, kas vienā komandā laukumā devies NBA spēlē.

"Lakers" šajā spēlē ar 114:118 (34:25, 35:32, 23:28, 22:33) piekāpās Fīniksas "Suns".

L.Džeimss spēli beidza ar 19 punktiem, kļūstot par rezultatīvāko savā komandā, piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm, bet B.Džeimss nedaudz mazāk nekā 13 ar pusi minūtēs pie punktu guvuma netika, netrāpot pa divpunktu un trīspunktu metienam, izcīnot divas atlēkušās bumbas, pieļaujot četras kļūdas, nopelnot trīs personiskās piezīmes, kā arī spēli beidzot ar +/- rādītāju -16.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Džošs Okodžī.

Lebrons un Bronijs otrajā ceturtdaļā laukumā vienlaicīgi atradās nedaudz vairāk par četrām minūtēm.

"Tas ir jauki mums abiem un it īpaši mūsu ģimenei," pēc spēles sacīja L.Džeimss. "Tas noteikti ir brīdis, ko es nekad neaizmirsīšu."

Šī spēle notika Bronija 20. dzimšanas dienā, bet 39 gadus vecais Lebrons par šādu spēli ir runājis kopš brīža, kad dēls vēl mācījās vidusskolā.

"Tēvam tas nozīmē visu," sacīja Lebrons, kurš uzauga bez tēva un atzina, ka ietekmēt bērnus, pavadīt laiku kopā ar savu dēlu un strādāt kopā ar dēlu ir viena no tām lietām, uz ko tēvs var cerēt un ko var vēlēties.

B.Džeimss laukumā devās, uzsākot otro ceturtdaļu.

"Es vienmēr domāju - tas ir mans tētis," sacīja Bronijs, atzīdamies, ka juties dīvaini. "Tomēr, kad es spēlēju, viņš ir tikai mans komandas biedrs."

"Turpini progresēt," dēlam sacīja Lebrons, kurš sāks savu 22.sezonu NBA. "Viņš ir jauns. Viņš vēlas turpināt pilnveidoties, un tas ir vissvarīgākais. Katru reizi laukumā vienkārši jāmācās no savām kļūdām un jāaizvada labas epizodes."

L.Džeimsu junioru "Lakers" 2024.gada jauno spēlētāju draftā izvēlējās ar 55.numuru.

2023.gada vasarā L.Džeimsam junioram Dienvidkalifornijas universitātes komandas treniņā apstājās sirdsdarbība. Pirms tam viņš bija kandidāts uz NBA drafta pirmo desmitnieku.

Paredzams, ka Bronijs lielu daļu nākamās sezonas pavadīs "Lakers" fārmklubā G līgā Sautbejas "Lakers", taču tiek prognozēts, ka NBA sezonas sākumā viņš kopā ar tēvu varētu iziet laukumā pamatturnīra spēlēs Losandželosas "Lakers" sastāvā.

Pirmā Losandželosas "Lakers" spēle pamatturnīrā notiks 22.oktobrī, savā laukumā tiekoties ar Minesotas "Timberwolves".

Tēvs un dēls Džeimsi var papildināt īso tēvu un dēlu sarakstu, kuri kopā ir aizvadījuši spēles kādā no Ziemeļamerikas profesionālajām komandām. Beisbolisti Kens Grifijs vecākais un Kens Grifijs jaunākais 1990. un 1991.gada sezonās spēlēja kopā Beisbola augstākās līgas (MLB) komandā Sietlas "Mariners", bet hokejists Gordijs Hovs kopā ar dēliem Mārtiju un Marku laukumā devās Pasaules Hokeja asociācijas (WHA) komandās Hjūstonas "Aeros"un Jaunanglijas "Whalers", kā arī Hārtfordas "Whalers" vienībā Nacionālajā hokeja līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi