Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

NBA basketbolista atzīšanās: Esmu gejs

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvais aģents Džeisons Kolinss pirmdien kļuvis par vēsturē pirmo Ziemeļamerikas aktīvo profesionālo sportistu, kurš atzinies, ka ir gejs. 

34 gadus vecais Kolinss NBA aizvadījis 12 sezonas, bet šajā sezonā pārstāvēja Bostonas Celtics un Vašingtonas Wizards. Atzīšanos centra spēlētājs izteicis intervijā žurnālam Sports Illustrated

Ziemeļamerikā jau vairākus mēnešus notika aktīvas diskusijas, kurš būs pirmais aktīvais sportists kādā no četrām lielajām līgām, kurš atzīsies, ka ir homoseksuāls. 

"Esmu 34 gadus vecs NBA centrs. Esmu melnais. Un esmu gejs," teikts centrālajā sportista citātā. 

"Esmu priecīgs, ka atzīstos 2013., nevis 2003.gadā. Klimats un publiskais viedoklis ir mainījies," Kolinss cer uz līdzcilvēku izpratni. "Visi ir nobijušies par nezināmo, tomēr lielākā daļa no mums nevēlas atgriezties laikā, kad minoritātes tika atklāti diskriminētas." 

Diskusijas sākās, kad Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Sanfrancisko 49ers spēlētājs Kriss Kalivers izteicās, ka nevēlētos gejus savā komandā vai vispār līgā. Turpinājumā atklātībā ar savu netradicionālo seksuālo orientāciju nākuši vairāki kādreizējie NFL spēlētāji. 

Martā viens no šādiem spēlētājiem Skots Fudžita izteicās, ka ir pārliecināts, ka lielākajai daļai NFL futbolistu nebūtu nekas iebilstams pret komandas biedriem, kas ir geji. 

Par savu netradicionālo orientāciju atklāti runājusi arī viena no šī brīža sieviešu basketbola lielākajām zvaigznēm Britnija Grinere, kuru ar pirmo numuru izvēlējās nesen notikušajā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā. Grinere arī nesen noslēdza iespaidīgu līgumu ar sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju Nike, kas ir viens no lielākajiem vēsturē, un jau izskanējušas spekulācijas, ka arī Kolinsam tagad ir cerības noslēgt šādu līgumu. 

NBA karjeras laikā Kolinss pārstāvējis arī Ņūdžersijas Nets, Memfisas Grizzlies, Minesotas Timberwolves un Atlantas Hawks, 713 mačos izceļoties vidēji ar 3,6 punktiem un 3,8 atlēkušajām bumbām. Kolinss cer, ka viņam izdosies turpināt savu NBA karjeru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi