Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

NBA basketbolistu Arenasu diskvalificē par šaujamieroča ienešanu ģērbtuvē

Līdz visu lietas apstākļu noskaidrošanai Nacionālā basketbola asociācija (NBA) trešdien uz neierobežotu laiku diskvalificēja Vašingtonas "Wizards" aizsargu Džilbertu Arenasu par šaujamieroča ienešanu komandas ģērbtuvē.

Ir skaidrs, ka Arenasu pēc izmeklēšanas gaida nopietns diskvalifikācijas termiņš, ja ne kas vairāk, bet šobrīd viņa dalība NBA spēlēs nav pieļaujama, paziņoja NBA komisārs Deivids Sterns. Arī pagaidu diskvalifikācijas laikā Arenass nedrīkstēs saņemt algu. Lēmumu par spēlētāja pagaidu diskvalifikāciju atbalstīja arī Vašingtonas "Wizards".

Arenass pirmdien federālajiem prokuroriem skaidroja, kādēļ komandas ģērbtuvēs ienesis vairākus šaujamieročus, kas gan, pēc viņa teiktā, nebija pielādēti. Ar savu advokātu starpniecību izplatītajā paziņojumā Arenass izprotoši novērtēja savu diskvalifikāciju un atvainojās par NBA un komandas tēlam nodarīto zaudējumu.

Arenasam draud nopietns sods par šaujamieroča ienešanu ģērbtuvēs, ko aizliedz NBA kolektīvais darba līgums. Ieroču nonākšanu ģērbtuvēs viņš skaidroja ar to, ka šaujamos nevarēja atstāt mājās, kur ir bērni. Savukārt ieroču cilāšanu komandas biedru priekšā Arenass atzina par kļūmīgu soli.

Asāka NBA reakcija sekoja pēc Arenasa uzvadības otrdienas spēlē Filadelfijā, kur viņš iesildīšanās laikā ar roku žestiem atdarināja šaudīšanos, bet vēlāk to komentēja arī "Twitter" sociālajā tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi