Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Neiesāka cerētā manierē

Sacensībā ar laiku pirms Eiropas kausu sezonas sākuma zaudēja Latvijas basketbola čempionvienība VEF Rīga, kas FIBA Čempionu līgas turnīru sāka ar neveiksmi pret Jāņa Timmas pārstāvēto Stambulas Daruššafaka.

Rezultāts 75:84 nepilnīgi ataino gaitu spēlei, kurā jau kopš neveiksmīgās pirmās ceturtdaļas galotnes liels pārsvars piederēja viesiem no Turcijas. "Pieci uz pieci basketbolā bijām solīdi, taču mūs "nogalināja" kļūdas, pēc kurām viņi aizskrēja un guva vieglos punktus," treneris Jānis Gailītis izcēla vairākus pretinieku veiktus izrāvienus.

Cerīgo VEF Rīga komandas jaunā modeļa komplektāciju rudenī pamatīgi aizēnoja savainojumi, kuru dēļ prāvu sagatavošanās posma daļu nācās izlaist savu valstsvienību vadošajiem spēlētājiem latvietim Dairim Bertānam, somam Aleksandram Madsenam un zviedram Elaidžam Klarensam, turklāt traumas dēļ jau sezonas sākumā nācās pārtraukt sadarbību ar Mārci Vītolu, bet kā kronis visam bija komandas pēdējā papildinājuma Puertoriko izlases uzbrucēja Arnaldo Toro nedēļas nogalē notikušajā Latvijas un Igaunijas līgas spēlē salauztā roka. Treneris Gailītis pieļāva, ka atlabšana varētu būt nedēļu, ne mēnešu jautājums, tomēr fiziski spēcīgā uzbrucēja ļoti pietrūka spēlē pret Daruššafaka. Īpaši jau tāpēc, ka arī pārējie iepriekš minētie spēlētāji ar komandu līdz šim aizvadījuši vien divas trīs spēles katrs

Izšķirošs lielā mērā izrādījās viesu pirmās ceturtdaļas beigās veiktais 15:2 izrāviens, pēc kā vefieši īsti atgūties tā arī nespēja. Ik reizi, kad izdevās starpību mazliet sadeldēt, pretinieki ātri atbildēja ar jaunu izrāvienu. Neveiksmīgu spēli aizvadīja Bertāns, kuram neviens no izpildītajiem septiņiem metieniem mērķi nesasniedza, par ko kapteinis pēc spēles iemeta akmentiņu arī tiesnešu lauciņā – pēc vairākiem metieniem aizsargs viņam esot trāpījis pa roku. Neliels gaismas stariņš bija gados jauno Pētera Piņņa un Roberta Blūma sekmīgā iesaistīšanās spēlē otrajā puslaikā. Abi apliecināja, ka pelnījuši vairāk iespēju arī turpmāk.

Šāds sākums atstājis smagu nospiedumu arī uz izredzēm visā turnīra gaitā, jo nākamās divas spēles pret grupas favorītiem Francijas Cholet un Spānijas Tenerife paredzētas izbraukumā. Īpaši žēl par neizmantoto iespēju iepriecināt kuplā skaitā sanākušos skatītājus, tostarp kluba leģendu Valdi Valteru, lai arī nākamajās mājas spēlēs Arēnas Rīga pirmais stāvs būtu teju aizpildīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi