Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Neskaidra basketbola kluba ASK/Buki nākotne

Pašlaik nav skaidrības par basketbola kluba "ASK/Buki" nākotni, piektdien vēstī Gulbenes rajona laikraksts "Dzirkstele". Spēlētāji patlaban esot palaisti uz visām četrām debess pusēm un viņiem neesot samaksāta triju mēnešu alga.

"Dzirkstelei" šo informāciju apstiprinājis kāds no komandas spēlētājiem, kurš gribēja palikt anonīms. Viņš stāstījis: "Dari, ko tu gribi, četrus mēnešus neesi vajadzīgs. Vai komanda rudenī vēl būs, to neviens nevar pateikt. Pat [kluba prezidents] Nikolajs Stepanovs nevar pateikt. Šausmīgi drūmi. Neviens neko nedara. Viss saistīts ar vēlēšanām."

Pēc spēlētāja aplēsēm, "ASK/Buki" beidza sezonu ar aptuveni 50 000 latu parādu. Tajā ir dažādi nenokārtotie rēķini, visu komandas spēlētāju algas ieskaitot.

Gulbenes viesnīcā "Dzirkstele" uzzināja, ka te joprojām kopš rudens krājies un palicis nesamaksāts vairāk nekā 1300 latu rēķins par Gulbenes basketbola komanda "ASK/Buki" galveno treneri Edmundu Valeiko, ar kuru aprīlī komanda pārtrauca sadarbību, jo netika saglabāta vieta Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā, regulāro čempionātu pabeidzot 9.vietā.

"ASK/Buki" direktors Sandis Čilipāns "Dzirkstelei" sacījis, ka "neviens jau netaisās nekārtot saistības, taču ir izveidojusies finanšu ķēde".

"Problēma ir tāda. Lai mēs tiktu pie tām finansēm, pašlaik mēs gaidām atbildi no Aizsardzības ministrijas. Kā visiem zināms, šī ministrija mums ir parādā naudu - 50 000 latu. Šis nav vienīgais finansējums, pie kura strādājam, lai nokārtotu savas saistības. Patlaban pirms vēlēšanām ir ļoti grūti izdarāmas lietas, jo visi gaida, kādi būs vēlēšanu rezultāti, lai pēc tam varētu strādāt tālāk ar finansējumiem, sponsorēt un tamlīdzīgi," viņš skaidrojis.

Olimpiskā kluba "Buks" prezidents Gulbenes pilsētas domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs "Dzirkstelei" teicis, ka "pagaidām Aizsardzības ministrija konkrēti neko nesola, bet attiecīgi dokumenti un pretenzijas, un kolektīvas vēstules ministrijā ir iesniegtas". "Redzēs, kas būs tālāk. Nesolīdi viņi ne tikai ar mūsu klubu, bet ar vairākiem ir izrēķinājušies," piebildis Stepanovs.

Čilipāns sacījis, ka atbildes vēstulē gulbeniešiem ministrija ir atzinusi, ka ir parādā Gulbenes basketbola klubam. Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktore Jolanta Vaļēviča "Dzirksteli" informējusi, ka jautājums pašlaik tiek risināts.

"Vienkārši valsts patlaban nepārskaita šo naudu. Un mēs esam lūguši civilizētā veidā veikt norēķinus ar mums. Pretējā gadījumā mēs apsvērsim iespējas tuvākajās dienās vērsties tiesā, lai likumā paredzētajā kārtībā piedzītu šo naudu no valsts," uzsvēris Čilipāns.

Problēma esot tajā, ka saskaņā ar 31.marta Ministru kabineta lēmumu valstī nauda tiek rezervēta. To nedrīkst pārskaitīt. Pašlaik ir jautājums, vai tiks rasts risinājums, mainot šo nosacījumu.

"Patlaban nepieļaujam tādu variantu, ka Latvijas Basketbola līgā nebūs mūsu komandas "Buki" no Gulbenes. Būs! Protams, ir jautājums, kādā līmenī. Esmu informējis Latvijas Basketbola savienību, ka mūsu spēlēšana līgā ir iespējama tikai tad, kad būsim nokārtojuši saistības par iepriekšējo sezonu," uzsvēris Čilipāns.

"Es negribētu absolūti, lai kāds tā domātu. Protams, ka ir jācīnās. Ir jāspēlē! To shēmu, kā spēlēs, kādos reģionos, paši nezina. Ir daudz momentiņu. Mums ir jāpagaida gan finansiāli, gan arī līdz nākamajai sezonai, kas tur būs," atzinis Stepanovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi