Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - BK Ventspils basketbolistu saslimšanā vainojama salmoneloze

BK "Ventspils" basketbolistu masveida saslimšanā aprīļa vidū bija vainojama salmoneloze, aģentūru BNS ceturtdien informēja Latvijas Infektoloģijas centra pārstāve Liene Johansone.Pēc LIC rīcībā esošās informācijas, visi spēlētāji inficējušies vienā vietā.Par notikušo informēts Pārtikas un veterinārais dienests, sacīja Johansone.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Meistere aģentūrai BNS pastāstīja, ka visi saslimušie bija ēduši Ventspils kafejnīcā "Bullītis".Pēc šīs informācijas saņemšanas 16. aprīlī PVD nekavējoties veica kafejnīcas ārpuskārtas pārbaudi, kuras laikā konstatēja vairākus nopietnus higiēnas prasību pārkāpumus, kas varēja izraisīt cilvēku saslimšanu.PVD par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmumam piemēroja 80 latu naudas sodu un apturēja tā darbību līdz pārkāpumu novēršanai. Patlaban uzņēmuma darbība jau ir atjaunota un nepilnības tā darbībā novērstas.Dienests vēl gaida vides un kontaktpersonu laboratorisko izmeklējumu rezultātus no Latvijas Infektoloģijas centra un pēc to saņemšanas lems, vai uzņēmumam piemērot bargāku sodu.Septiņiem BK "Ventspils" spēlētājiem būtiskas un pēkšņas veselības problēmas radās pirms 15. aprīlī paredzētās Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla spēles, tomēr komanda devās uz Rīgu, jo spēli nepārcēla.Pirms spēles rīta treniņā piedalījās tikai pieci BK "Ventspils" basketbolisti, bet pārējiem bija nopietnas vēdera problēmas. Spēlētājiem slimnīcā pievienotas sistēmas, lai viņi pēc iespējas ātrāk atlabtu, taču mediķiem sākotnēji nebija skaidrs, kas izraisījis saslimšanu.Piektdien BK "Ventspils" Viļņā aizvadīs Baltijas basketbola līgas (BBL) pusfināla spēli pret Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris", un visas veselības problēmas Ventspils komandā ir pārvarētas, aģentūrai BNS apstiprināja kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens. BK "Ventspils" vēlas noskaidrot, kur un kā basketbolisti inficējušies, taču svarīgo spēļu dēļ klubam tā pašlaik nav prioritāte. Pagaidām BK "Ventspils" vadība ir neziņā par basketbolistu inficēšanās avotu.

(pievienota informācija no PVD)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi