Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Latvijas basketbolistes uzvar Baltkrieviju pārbaudes spēlē

Gatavojoties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, Latvijas dāmu basketbola izlase otrajā pārbaudes spēlē ar 71:70 uzvarēja Baltkrieviju, revanšējoties par sestdien piedzīvoto zaudējumu (66:71). Anete Jēkabsone-Žogota guva 21 punktu.


Pēc pirmās spēles precīzās kanonādes otrā mača sākums nepatīkami pārsteidza ar nerecīziem metieniem abu komandu izpildījumā. Latvijas izlase pirmo reizi kopš oktobra cīņām Eiropas čempionātā sāka ar optimālo pamatpiecnieku (Z.Eglīte, Jēkabsone-Žogota, Baško, Jansone, Kubliņa). Taču bija acīmredzams, ka vismaz Baško un Kubliņa pagaidām vēl nav labākajā spēles kondīcijā.

Tomēr ar labu aizsardzību izdevās krietni pasliktināt arī pretinieču metienu precizitāti (pirmajā puslaikā Baltkrievijai trīspunktnieki 5/15) un piespiest pretinieces pieļaut 11 kļūdas. Uzbrukumā pirmā iespēlējās Anete Jēkabsone, un pirmā ceturtdaļas vidū Latvija uzņēmās vadību, ko izdevās noturēt līdz puslaika beigām.

Atceroties, ka rezultāts šajā mačā nav galvenais, jāsecina, ka no tālākajām rezervistēm iespēju pierādīt savu lietderību, šķiet, vislabāk izmantoja Elīna Babkina.

Otrais puslaiks sagādāja tieši to, kas ir vajadzīgs šādās pārbaudes spēlēs. Tālāk par plus 10 latvietēm atrauties neizdevās. Baltkrievietes atrada vājās vietas Latvijas komandas spēlē, nobremzēja mūsu uzbrukumu un panāca ļoti saspringtu galotni. Mača likteni izšķīra Jēkabsones individuālā meistarība un arī veiksme, kuras, cerams, netrūks arī Madridē.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš: „Kopumā spēle bija labāka nekā pirmajā mačā. Bija bažas par to, kā spēlā iekļausies Baško un Kubliņa, sākumā viņām viegli negāja. Taču otrajā puslaikā komandas spēle jau atgādināja kaut ko no tā, ko rādījām pagājušajā gadā Eiropas čempionātā.

Vēl ir četri treniņi Rīgā. Ceru, ka tajos panāksim, lai metieni būtu precīzāki un piespēlēs būtu mazāk kļūdu. Galīgo izlases sastāvu nosaukšu ceturtdien pērc rīta treniņa.”

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā nākamnedēļ Madridē Latvijas izlases pretinieces priekšsacīkšu grupā būs Senegālas un Japānas basketbolistes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi