Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Ojārs Kehris saglabā LBS prezidenta amatu

Pēc slēgtā balsojumā Latvijas Basketbola savienības (LBS) ārkārtas pilnsapulcē LBS prezidenta amatu saglabājis Ojārs Kehris. Netiek mainīts arī līdzšinējais Basketbola savienības padomes sastāvs.

Par Kehra atsaukšanu no amata nobalsoja 16 no 42 pilnsapulcei reģistrējošos LBS biedru, pret bija 26. Par padomes nomaiņu par izteicās deviņi, pret bija 32. Kehris amatu varēja zaudēt tad, ja pret viņu būtu nobalsojusi vismaz puse no pilnsapulcē reģistrētajiem biedriem.

“Šis balsojums parāda, ka savienības aizvien pieaugošie sasniegumi apmierina Latvijas baketbola sabiedrību. Protams, kā jebkurā organizācijā, arī mums ir nepadarītas lietas un risināmas problēmas. Ārkārtas pilnsapulce ir vērtīgs signāls, ka turpmāk mums ir jāstrādā, lai visi mūsu biedri justos apmierināti. Turpmāk vairāk rūpēsimies, lai ikviena mūsu darbība neradītu ne mazākās šaubas mūsu biedriem un sabiedrībai kopumā,” Kehri pēc balsošanas citē LBS preses dienests.

Aģentūrai BNS Ojārs Kehris atzinis, ka ir gandarīts, taču bez uzvaras izjūtas, turklāt vīlies par opozīcijas nespēju piedāvāt konstruktīvu alternatīvu. Īpašu vilšanos Kehris pauda par Ģirta Kalniņa darbību, norādot, ka viņa darbība bija neprofesionāla. Par vēl vienu opozicionāru Ivo Zonni Kehris nebija tik kritisks, norādot, ka "Barona" prezidents vismaz savā klubā ko dara basketbola labā.

"Revolūcija basketbolam nekad nav nākusi par labu," norādīja Kehris un piebilda, ka neiebilst pret pārmaiņām, taču tām jābūt balstītām uz izstrādātu nopietnu programmu. "Spēcīga konstruktīva opozīcija ir katras organizācijas gods," viņš piebilda.

Pilnsapulcē arī tika pieņemts lēmums veikt LBS auditu. Par šo lēmumu nobalsoja 26 LBS biedri, pret bija 16.

Jau ziņots, ka Latvijas Basketbola savienības (LBS) opozīcija, kas vēlējās nomainīt amatā līdzšinējo prezidentu Ojāru Kehri, kā savu kandidāti šim amatam minējusi bijušo Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri. 

Ar prasību sasaukt LBS biedru ārkārtas pilnsapulci nāca klajā SK Barons, SK Cēsis, Gulbenes olimpiskais klubs Buks, BK Liepājas lauvas un SIA 3 pret 3. Kopsapulces ierosinātāji vēlējās LBS prezidenta Kehra nomaiņu un jaunu vēlēšanu organizēšanu, kā arī jaunas LBS padomes locekļu vēlēšanas un pieprasīja veikt LBS finansiālu, juridisku un organizatorisku auditu.

(papildināta ar O.Kehra teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

LBS opozīcija iesaka Ingrīdu Ūdri prezidenta amatam

Vērtēs basketbola stūresvīru un kursu

Jaunatnes basketbola treneru grupa atbalsta LBS nostāju viesspēlētāju jautājumā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi