Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Pusotra mēneša laikā dopinga kontrolē pārbaudīti 28 basketbolisti, rezultāti negatīvi

Nav garantiju, bet ir cerības un brīdinājuma signāls svārstīgajiem - tā varētu vērtēt iznākumu pirmajam cēlienam daudzsēriju (jācer!) seriālā "Latvijas Basketbola savienība pret dopingu un narkotikām" (oficiālais kampanņas nosaukums: "Par tīru spēli"). Visas 28 pārbaudes, kas Latvijas čempionāta finālspēļu laikā veiktas sadarbībā ar Sporta medicīnas Valsts aģentūras (SMVA) Antidopinga nodaļu un Valsts policiju, devušas negatīvus rezultātus.

Pārbaudīto vārdi netiek atklāti, taču iepriekš ticis uzsvērts, ka uzmanības centrā būšot valstsvienības kandidāti. Viņu saraksts tika publicēts trešdien. SMVA Antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska uzteica Basketbola savienību par ļoti aktīvo sadarbību, kas uzsākta pēc pērnvasar saceltā trokšņa ap diskvalificētā Kaspara Kambalas iespējamajiem noteikumu pārkāpumiem. Tomēr 28 negatīvie rezultāti nedodot iespēju uzskatīt, ka problēma veiksmīgi atrisināta vai iepriekš tikusi nepelnīti uzpūsta. "Pārbaudē iespējams pārliecināties par to, ka konkrētās sacensības norisinājās godīgi," L.Kozlovska atgādināja, ka dažādām aizliegtajām vielām esot dažāds laiks, kad to pēdas organismā iespējams atklāt. Oficiāli informācija par pārkāpējiem bīstamajām un mazāk bīstamajām dienām netiek sniegta, turklāt ķērēju metodes aizvien pilnveidojas.

Toties neoficiāli no potenciālo grēcinieku aprindām jau dzirdēts, ka iekrišanas riska ilgums esot zināms un tiekot ņemts vērā. Tāpēc būtu naivi cerēt, ka ar dažām lekcijām un skaļu propagandas kampaņu problēmu būs izdevies problēmu izskaust pašā saknē. Taču augstākajā līmenī to ir iespējams ierobežot, un pavasara kampaņai būšot turpinājums arī vasarā, kad dažāda līmeņa izlases gatavosies un piedalīsies Eiropas čempionātos. "Jācer, ka pietiks enerģijas un līdzekļu," piesardzīgi norādīja LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi