Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - VEF un ASK basketbola komandu apvienošanās nav darba kārtībā

Vēl šā gada sākumā daudz runāja par iespējamo ''VEF Rīgas'' un ''ASK Rīgas'' apvienošanos, taču tagad šis jautājums apklusis un, šķiet, svītrots no darba kārtības.

''Nav jau vairs ar ko apvienoties,'' aģentūrai BNS trešdien sacīja ''VEF Rīgas'' atjaunošanas iniciators un komandas galvenais treneris Valdis Valters. ''ASK tagad ir atzīts par maksātnespējīgu. Runāsim ar administratoru. Taču mēs nekur neaizņemsim ASK vietu.''

Nākamajā basketbola sezonā ''VEF Rīga'' spēlēs ne tikai Eiropas kausa izcīņā, bet arī VTB līgā, kuras Reklāmas kausa izcīņā pagājušā gada decembra beigās startēja ''ASK Rīga''.

VTB līgā paredzēts spēlēt arī trim Krievijas klubiem - CSKA, ''Unics'' un ''Himki'', diviem no Ukrainas - ''Azovmaš'' un ''Donetsk'', kā arī Kauņas ''Žalgirim'' no Lietuvas, bet viena vieta vēl ir brīva. ''Kā tiks sadalītas komandas un kā notiks spēlēšana, būs zināms pēc to pārstāvju sanāksmes,'' pastāstīja Valters. ''Mēs šajā turnīrā spēlēsim.''

VTB Reklāmas kausa turnīrs bija plānots kā pirmais posms Eiropas līgas izveidošanā, kam, pēc rīkotāju ieceres, būtu jāapvieno Austrumeiropas labākie klubi. Tā galvenais sponsors ir Krievijas Ārējās tirdzniecības banka (VTB).

„Tā kā divi līdzšinējie Rīgas grandi ASK Rīga un Barons/LMT Rīga nākamajā sezonā ir izgājuši no Eiropas klubu aprites, mēs esam kļuvuši par vienīgo Rīgu pārstāvošo komandu. Esam gatavi izmantot šo iespēju un uzņemties atbildību. Man ir pieredze strādāt krīzes laikā – līdzīga situācija bija arī, kad 1996.gadā tapa Brocēni, kas bija veiksmīga komanda.”

Šobrīd VEF notiekot intensīvs spēlētāju atlases darbs. “Par mazu budžetu veidojam labu komandu, tajā vēlamies redzēt labākos latviešu spēlētājus, ko izdosies piesaistīt. Ir skaidrs, ka kluba koncepcija nemainīsies, tā pilnveidosies,” VEF Rīga preses paziņojumā citēts V.Valters.

Aģentūrai BNS viņš atzina: ''No līdzšinējā sastāva komandā paliks kādi trīs četri spēlētāji. Pārējie būs jaunpienācēji. Atļauti ir četri ārzemnieki. Skatīsimies, ja viņi būs vajadzīgi kādas pozīcijas pastiprināšanai, tad arī būs.'' Par ''VEF Rīgas'' sastāvu konkrētāk būs zināms jūlija otrajā pusē.

“Tā kā pieaug turnīru līmenis, kur VEF piedalās, paplašinās arī talantu laboratorijas robežas, galvenokārt Austrumeiropas virzienā. Leģionārus piesaistīsim tikai to pozīciju pastiprināšanai, kur nebūs pieejami atbilstoša līmeņa vietējie spēlētāji. Mēs Latvijā aizņemsim to nišu, ko Slovēnijā Ļubļanas Olimpija un Serbijā Belgradas Partizan”.

(papildināta ar pēdējām 4 rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi