Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Peiners: Arī turkiem nav vairāki līderi, kuri spēlēja Eiropas čempionātā

Arī Turcijas basketbola izlasei līdzīgi kā Latvijai nav vairāki vadošie spēlētāji, kuri piedalījās Eiropas čempionātā, sacīja valstsvienības basketbolists Žanis Peiners.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa cikla ievadā piektdien viesosies pie Turcijas, bet svētdien Arēnā Rīga uzņems Zviedriju. Tiesa, komandai šajās spēlēs nevarēs palīdzēt ULEB Eirolīgā spēlējošie Jānis Timma, Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns. Tāpat jau iepriekš bija skaidrs, ka izlasei sezonas laikā nepievienosies abi Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) latviešu basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

"Viss ir kārtībā. Mums ir savākts labs sastāvs, cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē," žurnālistiem teica Peiners. "Treneris Arnis Vecvagars šajā sasaukumā mani vairāk redz kā vieglo uzbrucēju, tomēr nepieciešamības gadījumā varu spēlēt arī aizsarga pozīcijās."

Kā zināms, Latvijas valstsvienības grožus tagad pārņēmis Vecvagars, kurš stājies ilggadējā izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vietā. Tiesa, šis speciālists otrdien apmeklēja komandas treniņu.

"Kaut kādas kombinācijas ir palikušas, pamainītas nianses. Šis tas jauns arī ir pielikts klāt. Informācijas sniegšana ir citādāka, bet tas ir normāli, ja ir cits treneris. Pagaidām šķiet, ka viss ir kārtībā. Cerams, spēlēs sanāks viss, kam mēs trenējamies," norādīja Peiners.

"Grūti pateikt, kā spēlēs turki. Viņiem nav vairāku līderu, kuri spēlēja Eiropas čempionātā. It kā viņiem ir ULEB Eirolīgas spēlētāji no labiem klubiem, bet vadošās lomas viņi tur tomēr nespēlē. Grūti pateikt, vai viņi tik ātri spēs pārslēgties tieši uz vadošajām lomām," pauda Peiners. "Labi zinu arī Ukrainas komandu, kam kodols saspēlēts ir jau vairākus gadus. Jā, arī viņiem nav pāris līderu, bet kodols ir palicis. Tā būs bīstama komanda. Cik ar viņiem esmu runājis, arī gars šajā vienībā esot labs. Par zviedriem varu mazāk kaut ko pateikt, taču arī viņiem ir divi trīs spēlētāji, kas spēlē augstā līmenī un ir individuāli spēcīgi."

Latvijas izlase Turcijā ierodas trešdien, bet sestdien, kas starp abām spēlēm būs vienīgā brīvdiena, tā mēros ceļu atpakaļ.

"Atlidošana mājas sanāk ne pārāk forša, jo tas nebūs tiešais reiss un lidosim caur Viļņu. Pēc tam piecas stundas ar autobusu. Būs sarežģīts izbraukums, jo arī Turcijā pēc mača līdz lidostai būs kaut kā jānokļūst... Grafiks nebūs viegls, bet neesam vienīgie tādi. Mūsu sniegumu, domāju, tas īpaši neietekmēs. Galvenais būt gataviem morāli," uzsvēra Peiners.

Savukārt uzreiz pēc izlases Peiners atgriezīsies Lietuvas komandā Panevēžas Lietkabelis, ko trenē Artūrs Štālbergs. Tai otrdien paredzēts pārbaudes mačs pret Latvijas čempioni VEF Rīga.

"Tas, kādā pozīcijā spēlēju klubā, lielākoties atkarīgs no konkrētā mača pretinieka. Tomēr pamatpozīcija man ir vieglais uzbrucējs," par savu situāciju klubā izteicās Peiners, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Grieķijas komandā Saloniku PAOK.

"Laikam Grieķijas līga tomēr bija nedaudz spēcīgāka, jo tur ir vairāk leģionāru. Katrā komandā bija pieci seši, kur katrs varēja komandu "izvilkt". Tagad mēs Lietuvā it kā vājākus pretiniekus uzvaram, bet ne bez grūtībām. Lietuvieši kapājas līdz galam, bet vienībās nav leģionāru, kas var "izšaut" un "izvilkt" spēli," atzina Peiners.

Pēc pirmajiem diviem mačiem turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23.februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26.februārī - ar Turcijas vienību. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijā un 1.jūlijā Ukrainā.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi